Πολιτική

Σβίγκου: Ο Μητσοτάκης προτιμά να δηλώσει «παρών» στο Βερολίνο και το ΔΝΤ

Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ασκεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει "παρών" στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία με την οποία θα δοθεί 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Η κ. Σβίγκου τονίζει ότι "οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό", ότι η ΝΔ "σήμερα αποδεικνύει ξανά ότι είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της πιο ακραίας πλευράς των δανειστών" και "ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων, των άνεργων, των ασθενέστερων".

Σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να δηλώσει "παρών" στο Βερολίνο και το ΔΝΤ, και όχι στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, για να υπογραμμίσει ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση από τον λαό για την έξοδο της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια "θα τηρηθεί απαρέγκλιτα".

Αναλυτικά η δήλωση της Ράνιας Σβίγκου στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

"Η σημερινή στάση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν μας εξέπληξε. Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό.

Η ΝΔ είναι το κόμμα που έκοψε 11 φορές τις συντάξεις, που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και εκτόξευσε μέσα σε μια πενταετία την ανεργία στο 27%. Σήμερα αποδεικνύει ξανά ότι είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της πιο ακραίας πλευράς των δανειστών, ο μεγαλύτερος εχθρός των εργαζομένων, των άνεργων, των ασθενέστερων.

Τη στιγμή που οι φωνές αλληλεγγύης από το εξωτερικό υπέρ της Ελλάδας και του λαού μας πληθαίνουν, ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να δηλώσει «παρών» στο Βερολίνο και το ΔΝΤ, στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα και τις πολιτικές που διαλύουν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αντί να υπερψηφίσει την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΝΔ.

Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκλωβίζονται στις καταστροφικές εντολές των πιο ακραίων κύκλων των δανειστών με τους οποίους συντάσσεται πρόθυμα ο κ. Μητσοτάκης. Η εντολή που λάβαμε από τον ελληνικό λαό για την έξοδο της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια θα τηρηθεί απαρέγκλιτα".

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ