Κοινωνία

Σαφάρι των «ράμπο» της επιθεώρησης εργασίας σε επιχειρήσεις

Σαφάρι σε επιχειρήσεις των κλάδων όπου παρουσιάζεται υψηλή παραβατικότητα σε εργασιακά θέματα, έχει σχεδιάσει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασία (Σ.ΕΠ.Ε).

Η αρχή έγινε με τη «Black Friday» και αναμένεται να ενταθεί εκστρατεία ελέγχων ενόψει των εορτών σε όλη τη χώρα. Η υλοποίηση του πλάνου αυτού θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Στο στόχαστρο του Σ.ΕΠ.Ε μπαίνουν κυρίως οι κλάδοι, όπως η εστίαση και οι εν γένει χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας, όπου εκτιμάται ότι υπάρχει αδήλωτη εργασία.

Σκοπός των ελέγχων, σημειώνει το Σ.ΕΠ.Ε σε ανακοίνωσή του είναι η τήρηση της νομιμότητας και η προστασία των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, που ουσιαστικά υποβαθμίστηκαν από τις μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2010-14.

Το Σ.ΕΠ.Ε έχει ήδη προγραμματίσει για το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς μια σειρά παρεμβάσεων. Σε αυτό τον σχεδιασμό θα αξιοποιηθούν τα εργαλεία εκτίμησης κίνδυνου που παρέχονται στο πλαίσιο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Σ.ΕΠ.Ε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...