Αρχείο

Ραδιοηλεκτρονική επίθεση κατέρριψε το Tupolev 154; Επικεφαλής ασφάλειας πτήσεων της Ρωσίας: «Δεν αποκλείω την τρομοκρατία στην πτώση του μοιραίου αεροσκάφους»

Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο η συντριβή του στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα την Κυριακή να ήταν αποτέλεσμα «τρομοκρατικής ενέργειας», ωστόσο αυτή είναι μόνο μία από τις θεωρίες που εξετάζονται.

«Δεν υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Σεργκέι Μπαϊνέτοφ, επικεφαλής ασφάλειας πτήσεων της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος ηγείται της κυβερνητικής επιτροπής που διερευνά τη συντριβή του αεροσκάφους.

«Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό είδος τρομοκρατικής ενέργειας... Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε είδος μηχανικού προβλήματος, άρα δεν αποκλείουμε μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Μπαϊνέτοφ.

Το πόρισμα της έρευνας εντός 30 ημερών

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι δεν έχουν βρεθεί ίχνη φωτιάς ή έκρηξης στα συντρίμμια του ρωσικού αεροσκάφους TU-154 που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα.

Αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε ότι η έρευνα για την εξακρίβωση των αιτίων της συντριβής δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από 30 ημέρες.

Ως τώρα γνωρίζουμε ότι ο καιρός ήταν καλός,οι πιλότοι εμπειρότατοι και το αεροπλάνο ήταν τεχνικά άρτιο.

Την ίδια στιγμή, η ρωσική pravda ισχυρίζεται πως συντριβή του Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα μοιάζει πολύ με την έκρηξη του αεροπλάνου με τους ρώσους επιβάτες στην χερσόνησο του Σινά όταν το Ομοσπονδιακό Γρφαείο Ασφάλειας έκανε μια επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τρομοκρατική επίθεση 2 εβδομάδες μετά το συμβάν. Υπάρχει μια άλλη εκδοχή η ραδιοηλεκτρονική επίθεση.

Τα μαύρα κουτιά ενδέχεται να μην δύνανται να δώσουν απάντηση στο ερώτημα αν υπήρξε μια τρομοκρατική επίθεση στο Tu-154.

Το αεροσκάφος πετούσε με μια ταχύτητα περί τα 300 χλμ την ώρα σε ύψος γύρω στα 1200 m. Αν υπήρχε μια έκτακτη κατάσταση το πλήρωμα θα εξέπεμπε σήμα κινδύνου καθώς 15-20 » αρκούν γι αυτό ισχυρίζονται οι ειδήμονες.

Πολυάριθμοι ειδικοί σημειώνουν ότι η φύση των θραυσμάτων και η διασπορά τους σε μεγάλες αποστάσεις μιλούν για μια έκρηξη στο αεροσκάφος.Για παράδειγμα το rack chassis βρέθηκε μέσα στο νερό.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η δυσλειτουργία σε αναμεταδότες και συστήματα επικοινωνίας δύναται να εξηγηθεί ως ακολούθως.Το αναγνωριστικό γαλλικό πλοίο Dupuy de Lome μπήκε στη Μάυρη Θάλασσα την προηγούμενη της τραγωδίας.Το πλοίο αυτό μπορεί ν΄ απενεργοποιήσει όλους τους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς και συστήματα του αεροσκάφους. Το Ισραήλ ανατρέχει σε αυτήν την πρακτική κατά των ρωσικών αεροσκαφών στη Συρία.

Tο LIFE έμαθε τα τελευταία λόγια του πιλότου του Tu-154 που συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα.Η αποκωδικοποίηση των δεδομένων από το Υπουργείο Άμυνας δείχνουν ότι το αεροπλάνο έχασε τον έλεγχο εξαιτίας προβλημάτων με τα φτερά.

Η συζήτηση διακόπτεται από το γεγονός ότι ένας από τους πιλότους λέει πτερύγια και φωνάζει ότι το αεροπλάνο πέφτει.

Οι ειδικοί έχουν στη διάθεσή τους τον αποτυπωτή ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης από το Tu-154 που συνετρίβη κοντά στο Σότσι.

Η συζήτηση διακόπτεται από το γεγονός ότι ένας από τους πιλότους αναφωνεί:« πτερύγια με …!Κυβερνήτη πέφτουμε »-! αναφέρει μια πηγή κοντά στην έρευνα.

Έχει αναφερθεί ότι υπάρχει η δεύτερη συσκευή καταγραφής ενώ το Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών της Πολεμικής Αεροπορίας δεν έχει κάνει επίσημη αναφορά.

Εν τω μεταξύ, ο Alexandre Artamonov, έχοντας περάσει πάνω από 15χρόνια στην πολιτική και στρατιωτική αεροπορία, ισχυρίζεται πως σε κάθε περίπτωση ένας μεγάλος αριθμός ρώσων στρατιωτικών επαγγελματιών εκτιμούν ότι καμιά λογική αιτία δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τέτοια τραγωδία.Κάποιοι εικάζουν την υπόθεση ενός πυραύλου κρουζ ή ενός πυραύλου φορητού αντιαεροπορικού τύπου « Stinger ».

Εδώ και πολύ καιρό οι ρώσοι μιλούν για τα υπέρ-σοφιστικέ όπλα τους στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας και ηλεκτρονικών παρεμβολών.

Η στιγμή ήταν πολύ καλά επιλεγμένη.όχι μόνο η ημερομηνία είναι συμβολική : αυτή των Χριστουγέννων (αν και οι ρώσοι ορθόθοξοι τα γιορτάζουν στις 7 Γενάρη ωστόσο μέρος των ορθόδοξων εκκλησιών τα γιορτάζουν στις 25). Eπιπλέον ανήκε στο ρωσικό στρατό και η Χορωδία του Κόκκινου Στρατού είναι το ίδιο το σύμβολο του ρωσικού στρατού.Η καταστροφή επήλθε τη στιγμή της επερχόμενης αναχώρησης του Obama και η ανάδειξη του Donald Trump προοιωνίζει βελτίωση των αμερικανορωσικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές