Πολιτική

Ρέντσι: «Παραιτούμαι αλλά μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού»

Έπειτα από την ανεπίσημη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, πρόκειται να παραμείνει στην εξουσία μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η απόφαση ανατρέπει τα σενάρια που έπεσαν στο τραπέζι μετά τη συντριπτική ήττα του πρωθυπουργού στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση και έπειτα από την ανακοίνωση παραίτησής του.

Εντούτοις, οι συνομιλίες του με τον Ματαρέλα, ο οποίος έκανε λόγο για απαραίτητο «πολιτικό κλίμα γαλήνης και πολιτικού σεβασμού», τον οδήγησαν να δεχθεί την πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας να «παγώσει» την παραίτησή του έστω μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού που υπολογίζεται τις ερχόμενες ημέρες.

Η πρόθεσή του να παραμείνει στην πρωθυπουργία είχε διαφανεί μετά τις δηλώσεις που φέρεται να πραγματοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο «αστραπή» που διήρκησε μόλις είκοσι λεπτά.

Σύμφωνα με διαρροές, λοιπόν, ο Ρέντσι λέγεται πως δήλωσε: «Παραιτούμαι αλλά μόνο μετά την ψήφιση του προυπολογισμού», πριν μεταβεί στο Κυρηνάλιο Μέγαρο για να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ