Κοινωνία

Πώς δρούσε το κύκλωμα των εκβιαστών - Μέχρι και εκρηκτικό μηχανισμό είχαν βάλει σε αυτοκίνητο!

Με απειλητικά τηλεφωνήματα αλλά και ακόμη και με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε μία περίπτωση εκβίαζαν τα θύματά τους τα μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν το Σάββατο.

Πρόκειται για τα τέσσερα άτομα- ανάμεσά τους ο 46χρονος γιος γνωστού τραγουδιστή- που κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, που εκβίαζε πολίτες με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας για αγοραπωλησίες ακινήτων.

Εως τώρα έχουν συλληφθεί τρία άτομα, 69, 49 και 46 ετών, στην Κυψέλη και το Ιλιον, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της έκρηξης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, της οπλοκατοχής και παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει από το 2006 εγκληματική ομάδα, με δομημένη δράση και διακριτούς ρόλους, υπό τις εντολές 69χρονου μεσίτη και εκβίαζαν συστηματικά, αποσπώντας διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα εντολών μεσιτείας. Οταν οι παλιοί πελάτες του 69χρονου πραγματοποιούσαν νόμιμη αγορά κάποιου ακινήτου, είτε μέσω άλλου μεσίτη, είτε μέσω αγγελίας, αυτός αξίωνε να του καταβάλλουν χρήματα.

ΑΝαρνούνταν, τότε ο 69χρονος, μέσω του 46χρονου, ανέθετε στον 49χρονο να τους απειλεί τηλεφωνικά για τη ζωή τους καθώς και των μελών της οικογένειάς τους. Σε μία μάλιστα περίπτωση οι κατηγορούμενοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο ατόμου που εκβίαζαν και το κατέστρεψαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκβιασμοί σε βάρος έξι ατόμων, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

Στην οικία και στο γραφείο του 69χρονου, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ, μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και πλήθος σημειώσεων και εγγράφων σχετιζόμενων με μεσιτείες.

Στην οικία του 49χρονου, ένα πιστόλι ρέπλικα, δέκα φυσίγγια κρότου, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και ένα μεταλλικό αστέρι πολεμικών τεχνών

Στην οικία του 46χρονου, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης