Κοινωνία

Πόσα λεφτά θα «χάσουν» οι επίδοξοι καναλάρχες;

Εμπλοκές, ανατροπές και πολλές εκπλήξεις έκρυβε και κρύβει μέχρι και σήμερα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο σίριαλ των τηλεοπτικών αδειών έχει να κάνει με την επιστροφή των χρημάτων στους τέσσερις καναλάρχες. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε λοιπόν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιστρέψει τα χρήματα που έδωσαν, παρόλο που ο διαγωνισμός δεν υφίσταται πλέον, αλλά τα λεφτά θα συμψηφισθούν με οφειλές που έχουν στο Δημόσιο.

Τι σημαίνει αυτό για κάθε έναν από όσους μετείχαν στη διαδικασία;

Ο Γιάννης Αλαφούζος για να πάρει άδεια είχε δώσε 43,6 εκατ. ευρώ. Η πρώτη δόση των χρημάτων που πλήρωσε και μάλιστα πρώτος, ήταν 14,5 εκατ. ευρώ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να πάρει την άδεια είχε κάνει προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ. Λίγες ώρες μετά τν Γιάννη Αλαφούζο πλήρωσε και αυτός την πρώτη δόση. Δηλαδή το Δημόσιο έχει να του δίνει ή να το συμψηφίζει 26.6 εκατ. ευρώ.

Ο Θοδωρής Κυριακού για την πρώτη δόση πλήρωσε 25,3 εκατ. ευρώ.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας αν και έπρεπε να πληρώσει 18 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση, δεν το έκανε και ζήτησε προθεσμία. Τελικά βρέθηκε εκτός του διαγωνισμού, αλλά δεν πλήρωσε και την πρώτη δόση.

Ο Ιβάν Σαββίδης θα μπορούσε να είναι σε αυτούς που δεν χρειάστηκε να πληρώσουν. Όμως βρέθηκε με άδεια μετά την υπόθεση με τον Καλογρίτσα και πλήρωσε 20,5 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση. Ωστόσο έμεινε υπερθεματιστής για λίγες μέρες, καθώς το ΣτΕ αποφάσισε για το νόμο Παππά.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε μείνει χωρίς άδεια, αν και είχε δώσει 61 εκατ. ευρώ. Δεν πλήρωσε καμία δόση - προφανώς - και μετά την απόφαση του ΣτΕ συνεχίζει με το κανάλι του.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρότι συμμετείχε με δύο σχήματα, ένα για το STAR και ένα για τον κυπριακό πάροχο, προσέφερε μόνο 13,5 εκατομμύρια ευρώ για το πρώτο και 18 εκατ. ευρώ για το δεύτερο μένοντας πολύ πίσω από τους υπόλοιπους πλειοδότες. Αν και έμεινε χωρίς άδεια, εκ του αποτελέσματος, σήμερα έχει κανάλι και τα χρήματά του, καθώς δεν χρειάστηκε να πληρώσει καμία δόση...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ