Κόσμος

Πρωθυπουργός Σλοβακίας: «Το ποτήρι της υπομονής για τους μετανάστες έχει αρχίσει να ξεχειλίζει»

Το «ποτήρι της υπομονής» της Ευρώπης όσον αφορά τη μεταναστευτική κρίση έχει αρχίσει «να ξεχειλίζει», υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο μετά την επίθεση σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους και προκάλεσε τους τραυματισμούς δεκάδων άλλων.

«Τα γεγονότα είναι απλά: ένας μετανάστης που έφθασε στη Γερμανία και έλαβε καθεστώς πρόσφυγα, ανακρίνεται τώρα και είναι ύποπτος για αυτή την ειδεχθή εγκληματική ενέργεια», είπε ο Φίτσο σε μια συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «νομίζω ότι το ποτήρι της υπομονής (μας) έχει αρχίσει να ξεχειλίζει και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη θα περιμένει και σωστά πολύ πιο αυστηρά μέτρα» για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας είναι ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές της πολιτικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο σύστημα ανακατανομής των αιτούντων άσυλο βάσει ποσοστώσεων και καλώντας να επιβληθούν πολύ πιο αυστηρά μέτρα ελέγχου στα εξωτερικά σύνορα. Αρνείται να υποδεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες από την Ιταλία και την Ελλάδα επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια.

Οι δηλώσεις του Φίτσο έγιναν πριν οι γερμανικές αρχές γνωστοποιήσουν πως ένας Πακιστανός παράνομος μετανάστης που είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει στοιχείων και πριν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ