Κοινωνία

Ποιους ψάχνει η ΕΛΑΣ για τη ληστεία με καλάσνικοφ στον Υφαντή

Συμμορία σκληρών ποινικών με βαρύ οπλοστάσιο «βλέπει» η αστυνομία πίσω από την αιματηρή ληστεία στην αλλαντοποιία Υφαντής. Στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και η ληστεία που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Πεύκη, σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, καθώς ο τρόπος δράσης των ληστών έχει πολλά κοινά στοιχεία.

Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους ληστές στον Υφαντή με τρομοκρατία, αφού για το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο» έχουν μέχρι τώρα «προτιμηθεί» τράπεζες. Το γεγονός ότι οι μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά συνηγορεί επιπλέον στην εκτίμηση της ΕΛΑΣ ότι έχει να κάνει με συμμορία ποινικών, κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα, ομογενών.
Τα τρία στοιχεία που οδηγούν έως τώρα την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι οι ληστές του Υφαντή μπορεί να είναι είτε οι ίδιοι είτε μέλη της ίδιας συμμορίας που έκανε τη ληστεία στην Πεύκη την περασμένη Παρασκευή είναι:

-Η επιλογή του στόχου, δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για επιχειρήσεις.

-Οι δράστες και στις δύο περιπτώσεις έφεραν βαρύ οπλισμό και μάλιστα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν. Το μεσημέρι της Τετάρτης, τραυμάτισαν δύο μέλη της οικογένειας Υφαντή όταν μπήκαν μπροστά στους απειλούμενους υπαλλήλους τους, ενώ την περασμένη Παρασκευή στην Πεύκη είχαν πυροβολήσει εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν σπεύσει να τους καταδιώξουν μετά τη ληστεία.

-Την Παρασκευή οι ληστές κινήθηκαν και τελικά διέφυγαν κινούμενοι προς το Μενίδι- δηλαδή προς τη Δυτική Αθήνα. Και στη ληστεία στον Υφαντή, κινήθηκαν επίσης προς τη Δυτική Αθήνα, καίγοντας διαδοχικά τα αυτοκίνητα της διαφυγής τους. Και σήμερα, στην προσπάθεια να διαφύγουν οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών που τους καταδίωξαν, υποχρεώνοντάς τους να σταματήσουν την προσπάθεια.
Το γεγονός ότι επέλεξαν να κάψουν τα αυτοκίνητα της διαφυγής οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς, που με τον τρόπο αυτό δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στις διωκτικές αρχές.
Τι λέει η εταιρεία ΥΦΑΝΤΗΣ

Από το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, νομικού συμβούλου της εταιρείας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Υπό την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της εταιρείας επεξεργασίας αλλαντικών και κρέατος «Α & Χ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΕΒΕ» επιθυμώ να κάνω την εξής δήλωση:
Σήμερα, περί ώρα 15.00, τέσσερις κουκουλοφόροι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ στην Κηφισιά και, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, διέπραξαν το αδίκημα της ένοπλης ληστείας.
Κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας πυροβόλησαν με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας εις βάρος του ιδρυτού και Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Αλεξίου Υφαντή, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, κατά του Αντιπροέδρου της εταιρείας και αδελφού του ιδρυτού, Χαράλαμπου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια, και κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και υιού του ιδρυτού, Κωνσταντίνου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε μια σφαίρα στο αριστερό πόδι.
Οι τραυματίες ευρίσκονται εκτός κινδύνου.
Η λεία των ληστών ήταν 50.000€.
Η διάπραξη των εγκλημάτων βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας και όλο το υλικό της βιντεοσκοπήσεως έχει παραδοθεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί και την αστυνομική προανάκριση.
Οι δράστες καταζητούνται».

Το ιατρικό ανακοινωθέν από το ΚΑΤ
«Ο ασθενής Χαράλαμπος Υφαντής, 70 ετών φέρει διαμπερές τραύμα πυροβόλου όπλου στο περιφερικό τμήμα του αριστερού μηριαίου με ενδαρθρικό κάταγμα του έσω μηριαίου κονδύλου. Επίσης, φέρει διαμπερές τραύμα δεξιού ποδός, από πυροβόλο όπλο, με συνοδά κατάγματα 1ου και 2ου και μεταταρσίων και των φαλάγγων του 3ου δακτύλου. Θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία της περιοχής των τραυμάτων έτσι ώστε να καθοριστεί το είδος της χειρουργικής επέμβασης στην οποία ενδεχομένως θα υποβληθεί».

»Ο ασθενής Κωνσταντίνος Υφαντής, 41 ετών φέρει διαμπερές τραύμα απο πυροβόλο όπλο στο ύψος του έξω μηριαίου κονδύλου χωρίς συντριβή της αρθρικής επιφανείας αυτού. Το Εξερχόμενο βλήμα επέφερε συντριπτικό κάταγμα του άνω τριτημορίου της αριστερής κνήμης. Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σταθεροποίησης των καταγμάτων της κνήμης το επόμενο 48ωρο».

»Οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί, δεν έχουν αγγειακή και νευρολογική βλάβη και θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι στην Γ Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...