Κόσμος

Πατριαρχείο Αντιόχειας:΄Ύποπτη στάση από ΟΗΕ-ΟΥΝΕΣΚΟ για Συρία και απαγωγή των δύο Επισκόπων-Απίστευτα θαύματα στον πόλεμο με τον ISIS

Η  επίσημη ορθόδοξη εκκλησία της Αντιόχειας με ανακοίνωση της κατακρίνει σφόδρα  τον ΟΗΕ και την UNESCO, για την συνολική στάση τους σε σχέση με τα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της Συρίας , αλλά και για την σιωπή στο θέμα της απαγωγής των δύο Επισκόπων  .

«Σήμερα, δεν είναι μόνο οι εκκλησίες στις οποίες επιτίθενται  οι τζιχαντιστές στη Συρία, αλλά καταστρέφουν  ολόκληρες  παλαιές ελληνικές και ρωμαϊκές πόλεις, ακόμα και τζαμιά. Ποιος κατέστρεψε το Τζαμί Umayyad στο Χαλέπι, το οποίο είναι κληρονομιά ολόκληρου του παγκόσμιου πολιτισμού ;», αναφέρει ο εκπρόσωπος  του Πατριάρχη Αντιοχείας κκ. Ιωάννη , σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του τμήματος  της ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας .

«Γιατί τα Ηνωμένα Έθνη δεν υψώνουν την φωνή τους  να καταδικάσουν αυτούς τους ανθρώπους σαν εγκληματίες. Ακόμη και η UNESCO τηρεί  «σιγή ιχθύος»  σχετικά με την καταστροφή των πολιτιστικών χώρων», τόνισε ο ίδιος.

Ο Συρο-ορθόδοξος ιεράρχης είπε επίσης, ότι το μέλλον των απαχθέντων μητροπολιτών  Χαλεπίου Παύλου και  Ιωάννη «είναι απολύτως αδιάφορο για τον κόσμο και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Επίσης, μίλησε για θαύματα και ασυνήθιστες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα στη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Πριν από δύο χρόνια ένα βλήμα  έκανε μια τρύπα στον τοίχο της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στην Δαμασκό  κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας και σφηνώθηκε χωρίς να σκάσει  πριν από την εικόνα της Αγίας Αικατερίνης, «εάν είχε εκραγεί, θα είχαν υπάρξει εκατοντάδες θύματα».

%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%cf%83%ce%b1%cf%8a%ce%bd%ce%b4%ce%bd%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%b1-5

Ένα άλλο περιστατικό έλαβε χώρα στην περίφημη Μονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου. Υπάρχει ένα έθιμο για το άναμμα  λαμπάδας στο ύψος ενός μέσου ατόμου.

Μόλις ένας άνδρας έφερε μια τέτοια λαμπάδα  και ζήτησε από μια καλόγρια  να το ανάψει της έδωσε αυτό το κερί στην ίδια, και εκείνος έφυγε τρέχοντας κατεβαίνοντας τις σκάλες, ...αλλά  υπέστη καρδιακή προσβολή.

Οι Μοναχές προσπάθησαν να ανάψουν  αυτή την λαμπάδα  αρκετές φορές, αλλά απέτυχαν, ξαφνικά άκουσαν ότι κάποιος φώναξε ότι ο άνθρωπος  χρειάζεται βοήθεια , και εκεί ανακάλυψαν ότι ο ίδιος  ήταν μουσουλμάνος.

Ο δράστης ήταν  πεσμένος στο έδαφος μίλησε στις μοναχές και τους είπε: «Να είστε προσεκτικοί , υπάρχει δυναμίτης στο κερί μου και πέθανε ακριβώς πάνω στη σκάλα κοντά στην είσοδο στο μοναστήρι», είπε ο ιεράρχης.

Σε άλλη περίπτωση στην Μονή της Παναγίας Σεντνάγια που βρίσκεται κοντά  στην ομώνυμη πόλη της Σεντνάγια, που κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από χριστιανούς, είχαμε άλλο θαυματουργό περιστατικό .

Υπενθυμίζεται ότι στο μοναστήρι φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας , η οποία, σύμφωνα με την παράδοση, είναι μία από τις εικόνες που φιλοτεχνήθηκαν από τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά.

Τον Δεκέμβριο του 2013 στο μοναστήρι πραγματοποιήθηκαν συγκλονιστικά θαύματα, που φανέρωσαν την ζωντανή προστασία και παρουσία της Παναγίας.

Οι μοναχές είχαν συνήθεια όταν ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες κάθε βράδυ να θυμιάζουν τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της Συρίας, για να προστατεύει η Παναγία την πατρίδα τους.

Ένα βράδυ που θυμίαζαν είδαν να έρχεται από το σημείο που θυμίαζαν μια  πύρινη φλόγα , διήλθε άνωθεν της  μονής και εξαφανίστηκε. Οι μοναχές έμειναν άφωνες  και τούς ήλθε στον νου το πύρινο άρμα του Προφήτη Ηλία.

Την επομένη ημέρα το πρωί, μετέβησαν  στο μοναστήρι δύο Σύροι χριστιανοί πολιτοφύλακες της Μονής Σεντνάγια, οι οποίοι φρουρούσαν το παρακείμενο ύψωμα  , όπου βρίσκεται η Μονή Χερουβείμ.

Αυτοί δήλωσαν ευθαρσώς στις μοναχές ότι το προηγούμενο βράδυ είδαν από μακριά να έρχεται μία φλόγα , η οποία στο κάτω μέρος είχε σκούρο μπλε χρώμα. Οι νεαροί πολιτοφύλακες σκέφθηκαν ότι ήταν η Παναγία υ φυλάει το μοναστήρι. Η Ηγουμένη τούς απάντησε ότι «η Παναγία μας φυλάει όλους μας».

Λίγο μετά τα ίδια τα γεγονότα επιβεβαιώθηκε η προστασία της Παναγίας. Τον Δεκέμβριο του 2013, ομάδα ισλαμιστών ανταρτών εκτόξευσε ρουκέτα εναντίον της Μονής. Οι μοναχές που βρίσκονταν μέσα στο Μοναστήρι άκουσαν έναν μεγάλο θόρυβο και το έδαφος να δονείται.

Η ρουκέτα τρύπησε τον τοίχο ενός δωματίου της Μονής, μέσα στο οποίο ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς, έπεσε μέσα και χωρίστηκε στα δύο, χωρίς να σκάσει. Εάν έσκαγε θα σκοτώνονταν δεκάδες και εκατοντάδες άτομα  .

Στο πιο γνωστό περιστατικό,  ο Σύρος πρόεδρος Άσαντ κτυπά την πόρτα   βράδυ στη μονή της Παναγίας της Σαιντανάγιας στο όρος Καλαμούν.

Το μοναστήρι είχε κλείσει. Η καλόγρια που είναι υπεύθυνη για την  πύλη ανοίγει .Ναι ήταν ο πρόεδρος της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας ο Μ.Άσαντ .

Έμεινα εμβρόντητες  οι μοναχές καθώς  αιφνιδιάστηκαν από την  απροσδόκητη παρουσία του .Τις χαιρέτησε με σεβασμό και τους είπε ότι ήρθε για προσκύνημα , ζητώντας  μόνο να μείνει  μόνος του στο ναό γιατί θα ήθελε να προσευχηθεί στην Παναγία .

Οι μοναχές τον διαβεβαίωσαν ότι θα φροντίσουν να πραγματοποιηθεί το αίτημα του στο ακέραιο  .

Ο Σύρος πρόεδρος εισέρχεται μ΄ευλάβεια στο ναό . Η πόρτα κλείνει ερμητικά πίσω του. Εκεί  προσεύχεται στην Παναγία, αφού μεσολαβεί περνάει κάποιο  διάστημα της ώρας ο Σύρος πρόεδρος εξέρχεται.

Οι μοναχές τον ρωτούν αν όλα είναι καλά . Ο  Άσαντ εκφράζει στις μοναχές την απόλυτη ικανοποίηση του αλλά τους τονίζει  ότι δεν τήρησαν την υπόσχεσή να τον αφήσουν μόνο του.

«Είχα ζητήσει να είμαι μόνος στο ναό γιατί μια καλόγρια μπήκε στο ναό; δεν είπαμε να μην επιτρέψετε σε κανένα να μπει όσο θα βρίσκομαι μέσα; »

cdihdijdji

Οι μοναχές του απάντησαν ότι καμιά μοναχή  δεν μπήκε στο ναό ότι τήρησαν την δέσμευσή τους και ότι αυτή που είδε ήταν η Κυρία της Μονής... η Παναγία.

Τα θαύματα και οι συγκλονιστικές ιστορίες δεν έχουν τελειωμό στο μαρτυρικό συριακό έδαφος από τον Θεό , ο οποίος υπενθυμίζει την παρουσία του και σε αυτό το μαρτυρικό κομμάτι της γης, αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Οι βέβηλοι και οι ασεβείς από όπου και να προέρχονται θα έχουν όλοι τους το ίδιο τέλος …αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές