Οικονομία

Παράταση 3 ημερών ζητά η ΕΣΕΕ με επιστολή της στον πρωθυπουργό

Παράταση 3 εργάσιμων ημερών για τις υπέρογκες υποχρεώσεις που πρέπει να αποπληρώσουν οι επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου ζητά η ΕΣΕΕ με επιστολή της στον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου ιδιώτες και επιχειρήσεις πρέπει να ανταποκριθούν σε ένα συνολικό λογαριασμό που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ.

Προκειμένου ο προγραμματισμός των επιχειρήσεων να είναι ο καλύτερος δυνατός και να αποφευχθούν φαινόμενα παρερμηνειών και μη τήρησης των καταληκτικών ημερομηνιών που έχουν τεθεί, επισημαίνονται και εκείνες οι υποχρεώσεις που εξαιτίας των αργιών του τελευταίου μήνα του έτους έχουν μεταφερθεί στις αρχές του προσεχούς Ιανουαρίου. Πιο αναλυτικά:

Για το μήνα Δεκέμβριο 2016:

➢ Υποβολή δήλωσης και απόδοσης του ειδικού φόρου πολυτελείας.
➢ Υποβολή Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και παραδόσεων αγαθών, καθώς και παροχής και λήψης υπηρεσιών μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, για συναλλαγές που αφορούν τον προηγούμενο μήνα, ανεξαρτήτως Α Φ.Μ.
➢ Υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από Μερίσματα – Τόκους – Δικαιώματα (για το μήνα Οκτώβριο).
➢ Υποβολή περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. – Χρεωστικής – Μηδενικής – Πιστωτικής – για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία (ΦΠΑ για το μήνα Νοέμβριο € 1 δις).
➢ Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Νομικών Προσώπων και Νομικών οντοτήτων με φορολογικό έτος από 01/07/2015 έως 30/06/2016.
➢ Καταβολή της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ , σε περίπτωση κατοχής ακινήτου. (€ 700 εκ.).
Πληρωμή τελών κυκλοφορίας για το 2017, για κατοχή οχήματος. (€ 1,2 δις)
➢ Καταβολή μηνιαίων δόσεων τμηματικής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (630 εκ. ευρώ σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία). Αφορά όσους υπόχρεους έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις των Ν. 4321/2015 (100 δόσεις), Ν. 4152/2013 & 4174/2013 («Πάγια ρύθμιση»).
➢ Τελευταία Δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και επιχειρήσεων. (€ 300 εκ.)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης