Κοινωνία

To παιχνίδι στις ΗΠΑ που κάνει τα παιδιά να κλαίνε και τους γονείς να τραβούν τα μαλλιά τους (βίντεο)


Σε σκέτη απογοήτευση έχει εξελιχθεί το πιο περιζήτητο παιχνίδι των φετινών γιορτών στις ΗΠΑ, με εκατοντάδες γονείς να τηλεφωνούν έξαλλοι στην εταιρία παραγωγής του για να διαμαρτυρηθούν επειδή το δώρο που χάρισαν στο παιδί τους το έκανε... να κλάψει.

Σύμφωνα με τη New York Post, το πρωί των Χριστουγέννων έφερε μόνο απογοήτευση σε αμέτρητα παιδιά, τα οποία έλαβαν από τους γονείς τους ως δώρο το εξαιρετικά δημοφιλές - και πανάκριβο - παιχνίδι Hatchimal. Όπως μπορεί κανείς να δει από το παρακάτω βίντεο, πρόκειται για ένα αβγό που περιλαμβάνει ένα ζωάκι σε στιλ «furby», το οποίο πρέπει να εκκολαφθεί από το παιδάκι που θα το αποκτήσει, προκειμένου να αποκαλύψει το πραγματικό παιχνίδι.

Παρόλο που οι κατασκευαστές του παιχνιδιού υπόσχονται ότι το αβγό ανοίγει εύκολα, μετά από μόλις 30 λεπτά παιχνιδιού, φαίνεται πως αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι και τόσο ακριβής. Σύμφωνα με πολλούς γονείς, τα παιδιά τους δεν κατάφεραν να ανοίξουν το αβγό ούτε καν μετά από 5 ώρες, και παρά το γεγονός ότι παρακολούθησαν βίντεο με οδηγίες χρήσης στο YouTube και έψαξαν online για tips που θα έκαναν το Hatchimal να... υποχωρήσει.

Το αποτέλεσμα; Εκατοντάδες απογοητευμένα παιδιά που έβαλαν τα κλάματα αντί να πετούν από τη χαρά τους που οι γονείς τους κατάφεραν να προμηθευτούν το παιχνίδι που έχει εξαντληθεί από τα μαγαζιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί γονείς ξόδεψαν μέχρι και 200 δολάρια για να αγοράσουν το  Hatchimal στο e-bay (τρεις φορές τη λιανική του αξία) προκειμένου να μη χαλάσουν το χατήρι του παιδιού τους.

http://players.brightcove.net/4137224153001/default_default/index.html?videoId=5263705323001

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ