Κοινωνία

Πήραν διαβεβαιώσεις για τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι του Mega από τον Δραγασάκη

Τα όσα προέκυψαν στην συνάντηση που είχαν χθες με τον Γιάννη Δραγασάκη, ανακοίνωσαν με δελτίο Τύπου οι εργαζόμενοι του Mega. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τους διαβεβαίωσε πως η εκταμίευση των δύο εκατομμυρίων για την μισθοδοσία μέρους των δεδουλευμένων τους θα γίνει άμεσα.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Χθες Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, στις 12:00 αντιπροσωπία εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε (MEGA) και εκπρόσωποι των σωματείων ΕΠΗΕΑ & ΕΤΙΤΑ, έγιναν δεκτοί από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, μετά από σχετικό αίτημα στα γραφεία της αντιπροεδρίας (Ζαλοκώστα 10).

Με την επίσκεψή τους οι εργαζόμενοι τόνισαν την ανάγκη άμεσης λήψης κυβερνητικής παρέμβασης προς τις τράπεζες, ώστε να αποδεσμευτούν χρήματα από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, για την καταβολή της μισθοδοσίας (δεδουλευμένα 5 μηνών). Παράλληλα, τονίστηκε στον κ. αντιπρόεδρο και τους συνεργάτες του, ότι οι επισφάλειες των τραπεζών έχουν μειωθεί κατά 30 εκατ. Ευρώ τους τελευταίους μήνες. Ο κ. αντιπρόεδρος, σε αναλυτική συζήτηση ενημέρωσε την αντιπροσωπία  για τα κάτωθι:
Η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά, είναι ενήμεροι για την κατάσταση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, παρακολουθούν τις εξελίξεις -και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους- συζητούν με τις τράπεζες για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης ή πολύ περισσότερο εξαναγκασμού σε αποφάσεις του αυτοδιοίκητου τραπεζικού συστήματος.
Κάθε προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή δεδουλευμένων από τις τράπεζες θα αποτύγχανε, καθώς θα προκαλούσε αντίδραση από τους επιβλέποντες «θεσμούς», θα απαιτούσε πολύ χρόνο και, μπορεί να προσέκρουε στις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Η καταβολή των 2 εκατ. από τις τράπεζες (που εκκρεμεί περίπου 2,5 μήνες) με κύριο σκοπό τη μισθοδοσία μέρους των δεδουλευμένων, θα πραγματοποιηθεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα, όπως ενημέρωσαν (παρουσία της αντιπροσωπίας των εργαζομένων) στελέχη της Alpha Bank, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αντιπροεδρία.

Τέλος, ο κ. αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (Μετόχους, Τράπεζες, Εργαζόμενους, τυχόντες νέους επενδυτές) για την εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης, όπως έχει γίνει και με άλλες – με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας - εταιρίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...