Αρχείο

Ο Τσίπρας αποφάσισε να πάει σε εκλογές και ξεκίνησε λυσσαλέο και ανηλεή πόλεμο κατά του Β. Σόιμπλε με άγριες εκφράσεις

Πολεμικές διαστάσεις παίρνει η κόντρα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την Ελλάδα. Ο B. Σόιμπλε έριξε το γάντι και ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε με …μπηχτές για κάποιους που δεν είναι καλά στην ψυχή τους. Ο Α. Τσίπρας όπως όλα δείχνουν είναι πλέον έτοιμος να πάει σε εκλογές και παίζει τα... τελευταία του χαρτιά για να δείξει στον ελληνικό λαό ότι δήθεν αντιστέκεται στις πιέσεις της Γερμανίας

Νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, η οποία «φούντωσε» μετά τις παροχές του πρωθυπουργού προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, προστέθηκε με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε εκδήλωση στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε εμμέσως - χωρίς να τον κατονομάσει - πλην …σαφέστατα στις δηλώσεις του γερμανού ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα Die Zeit όπου ζήτησε από τον κ. Τσίπρα «να μην κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους».

«Πρέπει όσοι ιδίως τούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς» είπε ο κ. Τσίπρας σε εκδήλωση στη Βουλή.

Συμπλήρωσε δε με νόημα ότι όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να διαχειριστούν σοβαρά θέματα.

«Εμείς βέβαια μέρες που είναι, και, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους «χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

«Παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και μετανάστες.

Σόιμπλε: Καμία κατανόηση όταν ο Τσίπρας κατηγορεί τη Γερμανία ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους

Θρυαλλίδα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού φαίνεται πως απετέλεσαν οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Zeit, οι οποίες έγιναν γνωστές σήμερα 22 Δεκεμβρίου.

«Δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους. Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της» υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η Deutsche Welle, όταν ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας του επεσήμανε πως στη νότια Ευρώπη είναι διαδεδομένη η άποψη ότι η Γερμανία με την οικονομική πολιτική της λιτότητας είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία πολλών ανθρώπων, ο Σόιμπλε απάντησε πως είναι λάθος αυτός ο τρόπος προσέγγισης και δήλωσε: «Δεν μπορείτε σε βάθος χρόνου να εξηγήσετε ούτε στους Ολλανδούς, ούτε στους Γερμανούς ότι είναι οικονομικά ορθό να πληρώνουν διαρκώς χωρίς όριο για άλλες χώρες. Η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση. Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο φάνηκε κάτι τέτοιο. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος η οικονομία αναπτύσσεται, εν μέρει ραγδαία. Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο. Για το λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους.

Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ