Κόσμος

Ο Πακιστανός έγινε Τυνήσιος από την γερμανική αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσει

Μετά την απελευθέρωση του πρώτου υπόπτου χθες Τρίτη, η γερμανική αστυνομία αναζητά έναν άλλο Τυνήσιο αυτή την φορά ως τον φερόμενο δράστη , του μακελειού στο Βερολίνο.

Στα  βήματα αυτά οδηγήθηκε η γερμανική αστυνομία μετά την εύρεση ενός εγγράφου ταυτότητας κάτω από το κάθισμα του οδηγού του φορτηγού που σκότωσε σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά  12 ανθρώπους, αναφέρει το περιοδικό  Der Spiegel σήμερα  Τετάρτη.

 Το περιοδικό χωρίς να  αναφέρει τις πηγές του  γράφει ότι η ταυτότητα ανέφερε το όνομα Anis Α, που γεννήθηκε στην Tataouine το 1992. Το άτομο αυτό  πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί ψεύτικα ονόματα και είναι λίαν επικίνδυνος τρομοκράτης.

Η είδηση ήρθε λίγο μετά την σύλληψη από την  αστυνομία και ενός δεύτερου υπόπτου σε μια  καταδίωξη τις πρώτες πρωινές ώρες το πρωί της Τετάρτης  που σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση. Και αυτός απελευθερώθηκε λίγο αργότερα, μετέδωσε το γερμανικό  ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο  RBB .

74673366981899640360no

Την Τρίτη το βράδυ η αστυνομία άφησε ελεύθερο τον πρώτο ύποπτο, έναν Πακιστανό  αιτούντα ασύλου ο οποίος συνελήφθη κοντά στη σκηνή λίγο μετά την επίθεση της Δευτέρας.

Το χειρότερο όλων είναι ότι οι γερμανικές αρχές προειδοποίησαν ότι ο δράστης είναι σε κίνηση  και  είναι βαριά οπλισμένος.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, οι εισαγγελείς έχουν μέχρι το τέλος της  ημέρας το δικαίωμα να ζητήσουν με επίσημο ένταλμα την σύλληψη και την διατήρηση ενός υπόπτου υπό κράτηση.

Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν οι ηγέτες της ΕΕ τόσο το καλύτερο για τους λαούς της ηπείρου μας.

Σε άρθρο μας με τίτλο (Europol: Ο κίνδυνος τρομοκρατικών χτυπημάτων στις γιορτές είναι ιδιαίτερα μεγάλος- Ποιες χώρες είναι στο στόχαστρο), αναφέρουμε ότι οι χριστουγεννιάτικες αγορές παραμονές και κατά τη διάρκεια των εορτών στην Ευρώπη είναι -θα μπορούσε να πει κάποιος- τα πλέον πολυσύχναστα μέρη των εορτών και θα μπορούσαν άνετα να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατών.

Με αυτή τη σκέψη και με δεδομένο ότι υπήρχαν ενδείξεις ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν χτύπημα τις εορταστικές ημέρες στην Ευρώπη, η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας σε μια προσπάθεια να μειώσουν την έκθεση των πολιτών τους σε κίνδυνο.

Η τρομοκρατία κτυπάει την πόρτα της Ευρώπης και όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις καθίστανται όμηροι αυτής της ιδιότυπης ισλαμικής τρομοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...