Αρχείο

Ο Ερντογάν έπεσε στην παγίδα του «λάκκου των λεόντων»: Σφαγείο η Συρία για τον τουρκικό στρατό - Bίντεο σοκ με ασθενοφόρα να παραλαμβάνουν τους νεκρούς Τούρκους από τη Συρία - Τελειώνει ο "Σουλτάνος"


του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Η «κόλαση του Δάντη» είναι η σημερινή για την Τουρκία. Η Συρία πλέον έχει γίνει πλέον ο τάφος για την Τουρκία, καθώς νέες απώλειες ήρθαν να προστεθούν για τον τουρκικό στρατό. Το βίντεο παρακάτω είναι αποκαλυπτικό. Με ασθενοφόρα τους βγάζουν τους Τούρκους στρατιώτες από τη Συρία...Έτσι σε βίντεο που αποδέσμευσαν οι ισλαμιστές, φαίνεται να πλήττεται τουρκικό άρμα M-60T SABRA που βρίσκεται δίπλα σε LEO-2A4 ενώ στη δεύτερη βολή γίνεται πλήγμα τροχοφόρου τεθωρακισμένο τύπου Cobra.

Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι τα οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί αλλά δεν έχουν καταστραφεί καθώς πολύ πιθανό να έχουν πληγεί από αντιαρματικά μικρής ισχύος όπως τα METIS πρώτης γενιάς που μπορούσαν να διατρήσουν θωράκιση πάχους 600mm RHA που είναι μικρότερο από την θωράκιση των SABRA αλλά όμως και αυτό ακόμα ήταν αρκετό για να έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμα.

Έτσι στη δεύτερη βολή κατά του τροχοφόρου το βλήμα που πλήττει το όχημα πρέπει να μην το έχει πλήξει απευθείας και γι αυτό καταφέρνει αν και να ακινητοποιηθεί να σωθεί το πλήρωμα.

H Toυρκία βάλλεται εντός και εκτός. Έτσι λίγες μόλις μέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη νέα έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 8:45 τοπική ώρα (7:45 ώρα Ελλάδας) σε δημόσιο λεωφορείο στην Πανεπιστημιούπολη της Καισάρειας στην κεντρική Ανατολία της Τουρκίας, 300 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Άγκυρας.

Το λεωφορείο που ήταν σταματημένο έξω από το πανεπιστήμιο Erciyes μετέφερε στρατιώτες οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά -καθώς είχαν πάρει άδεια για το Σαββατοκύριακο - αλλά και πολίτες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή όχημα γεμάτο με εκρηκτικά πέρασε δίπλα από το σταθμευμένο λεωφορείο και προκάλεσε την έκρηξη. Η έκρηξη σημειώθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο και το λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς.

 

 
https://twitter.com/KirpiveKobra/status/810103112623157248

Το αίμα ρέει στην Τουρκία και όπως όλα δείχνουν το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την γείτονα.

Μόλις πριν λίγες ώρες το pentapostagma.gr σας ενημέρωσε για την παλλαϊκή επιστράτευση που κήρυξε η Τουρκία. Aστυνομικοί επέδωσαν σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Άγκυρα δελτίο με το οποίο τον ενημερώνουν ότι το κτήριο θα επιταχθεί σε περίπτωση επιστράτευσης! Αυτό βέβαια φέρνει στην μνήμη τα λόγια του Προέδρου της Τουρκίας, που καλούσε τους ψηφοφόρους του για »επιστράτευση». Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας στην 32η σύνοδο των κοινοταρχών κάλεσε τους πολίτες σε επιστράτευση, επικαλούμενος το άρθρο 104 του Συντάγματος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν από το Odatv, το 4ο Σώμα Στρατού και το Φρουραρχείο της Άγκυρας ζήτησαν από την Επιτροπή Υποχρεώσεων Παλλαϊκής Άμυνας της Νομαρχίας να προβεί στις δέουσες ενέργειες , ώστε να προσδιοριστούν τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση επιστράτευσης.

Για ποιο λόγο λοιπόν ο Ερντογάν ζητάει παλλαϊκή επιστράτευση; Τι συμβαίνει στην Τουρκία; Περιμένει εξελίξει στο ζήτημα του Κουρδικού; Μην ξεχνάμε μάλιστα πως πριν λίγες ημέρες ο ηγέτης του HDP έπαθε καρδιακό επεισόδιο, ενώ λίγο αργότερα οι Κούρδοι κατέρριψαν τουρκικό F-16. Η επιστράτευση αφορά τον στρατό και τον κρατικό οργανισμό όπως γνωρίζουμε βέβαια. Μήπως ο Ερντογάν ετοιμάζει τους οπαδούς του για ξεσηκωμό κατά των αντιπάλων τους; Όλα αυτά δείχνουν πως η Τουρκία μπαίνει σε μία παρατεταμένη κρίση, με όλα τα μέτωπα πλέον να είναι ανοικτά.

Bίντεο φωτογραφίες:

https://www.youtube.com/watch?v=QGbgQH8zDMk

 

https://pbs.twimg.com/media/Czz_ujWWIAA-PxV.jpg

 

 
https://twitter.com/KirpiveKobra/status/809853957262680064

Την ίδια στιγμή, πανικός έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία, καθώς η ιστοσελίδα ‘Demokrat Haber’, δημοσίευσε άρθρο του Αμερικανού αναλυτή, Μάικλ Ρούμπιν, στο οποίο αναφέρει ότι η Τουρκία θα διαιρεθεί, αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί ένα θα γίνει ένα ξεχωριστό κου Τα σύνορα θα αλλάξουν σύντομα, αλλά ακόμη δεν έγινε σαφές εάν θα υπάρξουν δύο κράτη σε μια ομοσπονδία συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Ο Μάικλ Ρούμπιν σημειώνει ότι θα συνεχισθεί η 'εμφύλια' διαμάχη στην Τουρκία ( η διαμάχη μέσα στην τουρκική επικράτεια μεταξύ Τούρκων και Κούρδων) και πρόκειται για τα πρώτα βήματα κατακερματισμού της χώρας.

Ο αναλυτής, σύμφωνα, με το δημοσίευμα, τονίζει ότι οι Κούρδοι και οι Τούρκοι, έχουν ήδη διαιρεθεί.

Οι Τούρκοι που ζουν στην Αττάλεια, στην Προύσα, στη Σμύρνη, τους είναι αδιανόητο να ζήσουν στην νοτιοανατολική Τουρκία. Η Τουρκία διέρχεται τη διαδικασία διαίρεσης όχι γεωγραφικά ή εθνολογικά, αλλά ψυχολογικά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ