Κόσμος

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δοκιμάζουν τα ρομποτικά συστήματα για την εγγύς άμυνα των πυραυλικών συστημάτων - Δείτε το βίντεο

Στην περιοχή του Κόζελσκ στην επικράτειας της οποίας υπάρχει σχηματισμός βαλλιστικών πυραύλων τόσο σε σιλό όσο και εποχούμενων οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δοκιμάζουν τα προσφάτως ενταχθέντα σε υπηρεσία ρομποτικά συστήματα για την εγγύς άμυνα των πυραυλικών συστημάτων.

Έτσι εκτός από το σύστημα που βρίσκεται επί θωρακισμένων σιλό και φέρει εκτοξευτές πυραύλων πολυβόλο και ραντάρ για την εύρεση και εξουδετέρωση στόχων σε υπηρεσία μπήκε και το κινητό σύστημα άμυνας επί ερπυστριοφόρου οχήματος με πολυβόλο των 7,62mm και ηλεκτροπτικούς αισθητήρες που θα συνοδεύει τα πυραυλικά κινητά συστήματα σε επιχειρησιακές αποστολές.

Στο βίντεο που αποκαλύφθηκε εκτελεί τηλεχειριζόμενο σενάριο αντιμετώπισης απειλών σε συνεργασία με στρατιώτες ενώ όπως αναφέρθηκε το σύστημα μπορεί να δρα εντελώς αυτόνομα δηλαδή εντοπισμός, στοχοποίηση και εξουδετέρωση απειλών αλά και με τηλεχειρισμό οπότε από σταθμό οπλισμού ο χειριστής εκτελεί την εξουδετέρωση των απειλών με την χρήση ασύρματου δικτύου.

Το ρομποτικό σύστημα IBS φέρει πλειάδα όπλων και αισθητήρων μεταξύ των οποίων και ραντάρ με το όνομα "Outpost" που σε συνδυασμό με την κάμερα ημέρας και την θερμική κάμερα μπορεί να εντοπίζει στόχους μεγέθους αυτοκινήτου στα 10 χιλιόμετρα και ανθρώπου τα 7 χιλιόμετρα ενώ μπορεί να βάλει και κατά χαμηλά ιπταμένων στόχων όπως ελικόπτερα και UAV.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές