Οικονομία

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία εντόκων 13 εβδομάδων στις 14 Δεκεμβρίου

Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 (Τ+2). Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360

Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ποσού 1 δισ. ευρώ, λήξεως 17 Μαρτίου 2017, θα διενεργηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ.

Για τα έντοκα γραμμάτια δεν θα δοθεί καμία προμήθεια.

Σημειώνεται ότι παράλληλα με τη δημοπρασία, το Υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους οι οποίοι θα αποκτηθούν με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1. Μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή Χρηματιστηριακή εταιρία, με ανώτατο ποσό ονομαστικής αξίας για κάθε φυσικό πρόσωπο τα 15.000 Ευρώ. Η τιμή διάθεσης θα είναι η τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut-off PRICE ). Το συνολικό ποσό των τίτλων που θα διατεθούν μέσω αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής.

Περίοδος εγγραφών: Από Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 έως και Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016.

2. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών μετά την ημερομηνία διακανονισμού δηλαδή μέχρι και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, για απεριόριστα ποσά αλλά στην τιμή που καθορίζουν οι Τράπεζες και οι Χρηματιστηριακές Εταιρίες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του Σ.Α.Τ .Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο Α.Φ.Μ.

Ταυτόχρονα, ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα διάθεσης εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 και 16 εβδομάδων σε φυσικά πρόσωπα.

Κατά την δημόσια εγγραφή για τα Έντοκα Γραμμάτια 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου έκδοσης 9 Δεκεμβρίου 2016, υπεβλήθησαν οι παρακάτω προσφορές οι οποίες θα διατεθούν εξ' ολοκλήρου στην τιμή της δημοπρασίας της 7ης Δεκεμβρίου 2016.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ