Κόσμος

Νεκρή η 31χρονη Ιταλίδα που αγνοείτο μετά το μακελειό στο Βερολίνο

Το θάνατό της επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας - Μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια της Φαμπρίτζια Ντι Λορέντζο από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της χώρας

Το θάνατο της 31χρονης Ιταλίδας Φαμπρίτζια Ντι Λορέντζο ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντζελίνο Αλφάνο, τρεις ημέρες μετά το μακελειό στο Βερολίνο.

Η νεαρή γυναίκα βρισκόταν στη χριστουγεννιάτικη αγορά όταν ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Αμρί παρέσυρε μέχρι θανάτου 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 48.

Τα ίχνη της άτυχης Ντι Λορέντζο, η οποία ζούσε στο Βερολίνο τα τελευταία χρόνια, είχαν χαθεί, ενώ βρέθηκαν το κινητό τηλέφωνό της και η ταυτότητά της λίγες ώρες μετά το περιστατικό.

Η οικογένειά της είχε πραγματοποιήσει αγωνιώδη έκκληση ζητώντας πληροφορίες για την κατάστασή της, αλλά η τραγική είδηση έφτασε από τον υπουργό Αλφάνο, ο οποίος δήλωσε ότι «οι γερμανικές αρχές και το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας εξάντλησαν τις απαραίτητες έρευνες και δυστυχώς υπάρχει η βεβαιότητα ότι ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγεται και η Ιταλίδα Φαμπρίτζια Ντι Λορέντζο. Είμαι κοντά στην οικογένειά και τους αγαπημένους της και συμμερίζομαι τον τεράστιο πόνο».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, από την πλευρά του εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατο της 31χρονης μέσω Twitter, γράφοντας: «Η Ιταλία θυμάται την Φαμπρίτζια Ντι Λορέντζο, υπόδειγμα πολίτη που σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες. Η χώρα ενώνεται σε κλίμα συγκίνησης και πόνου με την οικογένεια».

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Ιταλίας, Σέρτζο Ματαρέλα, δήλωσε ότι «για μία ακόμα φορά μία δική μας νέα πέφτει θύμα στο εξωτερικό της παράλογης και κατακριτέας βίας της τρομοκρατίας. Εκφράζω στους γονείς και τον αδελφό της Φαμπρίτζια την συμπαράσταση όλης της χώρας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης