Υγεία

Μπορεί να επέλθει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά;

Αν είστε σεξουαλικά ενεργοί, μπορεί να έχετε αναρωτηθεί σε κάποια στιγμή: Υπάρχει περίπτωση να επέλθει εγκυμοσύνη από τα υγρά, τα οποία παράγονται από το πέος πριν καν ο άνδρας φτάσει στην καθεαυτή εκπερμάτιση; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι αυτά τα προσπερματικά υγρά.

Τα προσπερματικά υγρά είναι ένα υγρό που παράγεται από τους αδένες Cowper, δύο μικρούς αδένες που βρίσκονται κατά μήκος του ανδρικού αναπαραγωγικού/ουροποιητικού συστήματος. Τα υγρά αυτά είναι διαυγή και διακρίνονται στην άκρη του πέους κατά τη διάρκεια μιας στύσης, ΑΝ και αυτό δεν συμβαίνει σε όλους τους άνδρες. Ο σκοπός των υγρών αυτών είναι να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση του όξινου περιβάλλοντος της ουρήθρας και επίσης να παρέχουν προστασία στο σπέρμα που... θα περάσει αργότερα μέσα από τους ίδιους σωλήνες.

Τα προσπερματικά υγρά δεν περιέχουν σπερματοζωάρια, κάτι που σημαίνει ότι από μόνα τους δεν είναι εφικτό να προκαλέσουν εγκυμοσύνη στη γυναίκα. Ωστόσο, εάν έχει μείνει λίγο σπέρμα στην ουρήθρα από μία προηγούμενη εκσπερμάτιση, τότε αυτό μπορεί να έρθει σε επαφή με τα προσπερματικά υγρά. Αυτό το σπέρμα θα φτάσει στην άκρη του πέους κατά τη διάρκεια της διέγερσης, προκαλώντας ενδεχομένως κάποια σπερματοζωάρια να μεταφερθούν μέσω των προσπερματικών υγρών μέσα στο σώμα της γυναίκας και -προφανώς- πάντα μέσω κολπικού σεξ.

Μόνο σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να επέλθει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά. Μόλις το σπέρμα μέσα στα προσπερματικά υγρά εισέλθει στον κόλπο, μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο, ακόμη και αν ο άντρας “τραβηχτεί” πριν την εκσπερμάτιση (εφόσον έχει κάνει το λάθος να μην χρησιμοποιήσει προφυλακτικό, οπότε και ο... κίνδυνος εξαλείφεται).

Γενικά, η πιθανότητα να μείνει μια γυναίκα έγκυος από προσπερματικά υγρά είναι πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να μείνει έγκυος από το κανονικό σπέρμα, αλλά εξακολουθεί να είναι πιθανή.

Μια επιστημονική μελέτη του 2011 έδειξε ότι τα προσπερματικά υγρά είναι πιθανό να περιέχουν και ενεργά/κινητικά σπερματοζωάρια. Επί συνόλου 27 αντρών που συμμετείχαν στην έρευνα, στους 11 εντοπίστηκαν σπερματοζωάρια μέσα στο προσπερματικό τους υγρό. Σε άλλους 10 υπήρχε μια “νορμάλ” αναλογία κινητικών σπερματοζωαρίων και στους υπόλοιπους δεν υπήρχε καθόλου σπέρμα στο προσπερματικό υγρό.

Συμπερασματικά, λοιπόν, όντως είναι εφικτό να επέλθει εγκυμοσύνη από προσπερματικά υγρά, αλλά αυτό είναι κάτι σπάνιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...