Πολιτική

Μπαράκ Ομπάμα, ο Αμερικανός πρόεδρος που πήρε το Νόμπελ Ειρήνης βομβαρδίζοντας επτά διαφορετικές ισλαμικές χώρες

 Καθώς ετοιμάζεται να παραχωρήσει την θέση του στον νέο πρόεδρο της χώρας το Ν.Τραμπ , ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος  Μ.Ομπάμα κάνει τον απολογισμό του ως κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης,.... αφού έχει βομβαρδίσει   επτά διαφορετικές χώρες  γυρνώντας τες πίσω στη λίθινη εποχή.

Ο πρόεδρος που κήρυξε την ελπίδα και μίλησε για την παγκόσμια ειρήνη  συμμάχησε με το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ , πωλώντας όπλα αξίας  115 δις $   στη Σαουδική Αραβία, το πιο καταπιεστικό καθεστώς του κόσμου, ενώ αποσταθεροποίησε ολόκληρες περιοχές, δημιουργώντας κενό χώρο για τους τρομοκράτες για να ευδοκιμήσουν.

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ανανεώνουν  μια βομβιστική επίθεση στην Συρία, η προπαγάνδα για την χώρα αυτή καλά κρατεί και φαίνεται ότι η  τάση της Αμερικής για πόλεμο δεν γνωρίζει όρια.

james-terry-600x400

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, οι  ΗΠΑ βομβάρδισαν επτά χώρες, ενώ ανατάραξαν  με  άλλες αποσταθεροποιητικές στρατιωτικές ενέργειες ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

Εδώ είναι μια ματιά σε αυτές τις επτά χώρες και οι επιπτώσεις των βομβαρδισμών:

Αφγανιστάν - Παρά το  αναγγελθέν «τέλος» του πολέμου , παραμένει σημαντική η αμερικανική στρατιωτική παρουσία. Τα αμερικανικά Drones κάνουν πολύ  συχνή παρουσία στον αφγανικό ουρανό . Μια επίθεση  αυτό το μήνα σκότωσε 12 ανθρώπους, σύμφωνα με το PressTV .

Ιράκ - Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 5.000 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία  τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με τον David Lerman που εργάζεται για το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg Business. Παρά την συνεχιζόμενη  στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ, η τρομοκρατία συνεχίζει να έχει  θανατηφόρα παρουσία στις πόλεις του Ιράκ.

Λιβύη - Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι σύμμαχοί της διεξήγαγαν  πολλές από τις αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Λιβύης, οι ΗΠΑ συνέβαλαν καίρια  στην αποσταθεροποίηση της χώρας αυτής, μέσω της άφθονης  στρατιωτικής βοήθειας στους αντάρτες , για να ανατραπεί ο στρατηγός Καντάφι το 2011. Τώρα ο ISIS κερδίζει έδαφος και η χώρα έχει περιγραφεί ως ένα αποτυχημένο κράτος.

Πακιστάν – οι επιθέσεις των drone είναι επίσης συχνές στο Πακιστάν, όπου η επιτροπή ερευνητικής δημοσιογραφίας εκτιμάει ότι μόνο το 4 τοις εκατό των θυμάτων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μέλη της αλ-Κάιντα. Παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου στο Πακιστάν ξεκίνησαν υπό τον George W. Bush, η συχνότητά τους έχει αυξηθεί δραματικά υπό τον Ομπάμα.

Σομαλία - Πάνω από 100 στρατιώτες των ΗΠΑ  σταθμεύουν στη Σομαλία από το 2007, ανέφερε το Reuters το περασμένο έτος. Τον Σεπτέμβριο, οι  ΗΠΑ   διεξήγαν  αεροπορικές επιδρομές εκεί, σκοτώνοντας τον Ahmed Abdi Godane, ηγέτη της εξτρεμιστικής ομάδας Al-Shabaab, ο οποίος ήταν σύμμαχος με την Αλ-Κάιντα.

Συρία – οι ΗΠΑ ανανεώνουν συνεχώς τους  βομβαρδισμούς μέσα στο μήνα, με  πολεμικά αεροσκάφη να απογειώνονται συνεχώς από τις βάσεις στην Τουρκία. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί που εκπαιδεύουν την αποκαλούμενη «μετριοπαθή αντιπολίτευση» με σκοπό την εκδίωξη του Άσαντ .

Υεμένη - αποκαλύφθηκε από το Wikileaks  ότι οι κρατικοί υπάλληλοι της Υεμένης επέτρεψαν αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες  ξεκίνησαν υπό τον Τζορτζ Μπους, και  συνεχίστηκαν  από  την κυβέρνηση Ομπάμα.

maxresdefault

Σε όλες τις περιπτώσεις οι  ΗΠΑ  βομβάρδισαν 14 κυρίως μουσουλμανικές χώρες από το 1980. Ο αριθμός των νεκρών σε  όλους τους  σύγχρονους πολέμους στη Μέση Ανατολή οδήγησαν στο θάνατο  4.000.000 νεκρούς μουσουλμάνους και Άραβες.

Απόδειξη ότι όλοι Αμερικανοί πρόεδροι υπακούσουν πιστά  στην ίδια σκοτεινή λέσχη της νέας τάξης πραγμάτων εφαρμόζοντας κατά γράμμα την ίδια πολιτική.

Για τον δε Τραμπ ακούμε συνεχώς για προσέγγιση με την Ρωσία , αλλά την ίδια στιγμή  αμερικανικά στρατεύματα συνεχώς μετασταθμεύουν στην Ευρώπη. Η ίδια η ειρήνη δεν κινδυνεύει από κανέναν άλλον παρά από τις ίδιες τις ΗΠΑ και αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ