Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για μειώσεις φόρων και νέες επενδύσεις

Την ανάγκη το νέο έτος, το 2017 να υπάρξει ένας καταλύτης για να πάρουν μπροστά η χώρα και η οικονομία τονίζει σε άρθρο του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτίθεται στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες [...] για να φέρει εν τέλει πρόσθετες επιβαρύνσεις, δέσμευση για λιτότητα για πολλά ακόμη χρόνια, υποβάθμιση σε κάθε τομέα του κράτους και της δημόσιας ζωής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και μια νέα κυβέρνηση με σχέδιο που θα ξεκολλήσει τη χώρα. Το σχέδιο αυτό το έχουμε. Δεν έχει ψεύτικες υποσχέσεις, δεν υπόσχεται θαύματα με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Μεταξύ των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο άρθρο του είναι:

«Πρώτον στη δραστική μείωση των φόρων. Για να αναπνεύσουν η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. Για να απελευθερωθούν πόροι και να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα πολιτών και επιχειρήσεων που θα αναζωογονήσει την οικονομία. Δέσμευσή μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα στη μείωση του φόρου εισοδήματος από το 29% στο 20% μέσα σε δυο χρόνια. Στη μείωση του συντελεστή φορολόγησης μερισμάτων από το 15% στο 5% και σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δυο χρόνια.

Δεύτερον, στην επιτάχυνση των αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων. Για να μπορούν να βρουν δουλειά στη χώρα μας όσοι σήμερα αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό. Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Στη δημόσια διοίκηση, που αξιολογείται. Στην Παιδεία, που χρειάζεται περισσότερη ελευθερία σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα. Στη Δικαιοσύνη, που πρέπει να απονέμεται πολύ πιο γρήγορα.

Τρίτον, στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου και τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων πολιτών και επιχειρήσεων σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος κρατάει την οικονομία καθηλωμένη. Θέλουμε όσοι έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Τέταρτον, στην επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Είναι το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό μέσο κοινωνικής πολιτικής και αφορά σχεδόν ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας. Στο νέο ξεκίνημα για τη χώρα μας κανένας δεν θα μείνει πίσω».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...