Κοινωνία

Με προεδρική χάρη αποφυλακίζονται οι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν πολίτη στην Πόλη Χρυσοχούς!

Τα ονόματα των δύο αστυνομικών περιλαμβάνονται στον κατάλογο των περίπου 50 αιτούντων χάρητος, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, που έστειλε το Τμήμα Φυλακών στη Γενική Εισαγγελία.

https://www.youtube.com/watch?v=24S34DWCZws

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», μετά την αποφυλάκιση του Χαράλαμπου Τσουρή -που είχε καταδικαστεί για την υπόθεση της Δρομολαξιάς- με απόφαση του Συμβουλίου Αποφυλακίσεως επ' αδεία, είναι πιθανό να αποφυλακιστούν και οι εν λόγω αστυνομικοί.

Τα δύο όργανα της τάξης είχαν καταδικαστεί στις 9/5/2016 σε ένα χρόνο φυλάκιση, αφού κρίθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες για πράξεις που αποσκοπούν σε βαριά σωματική βλάβη, καθώς και για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένου.

Οι κατηγορίες τους απαγγέλθηκαν έπειτα από ξυλοδαρμό του Παναγιώτη Σαββίδη εντός του αστυνομικού σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς, που καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Οι δύο αστυνομικοί επρόκειτο να αποφυλακιστούν στις 25 Φεβρουαρίου 2017 ωστόσο, καθώς πληρούν τα κριτήρια για πρόωρη αποφυλάκιση, το Τμήμα Φυλακών εισηγήθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα να τους εντάξει στη λίστα των αιτούντων απονομής χάρητος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης