Πολιτική

Με βάση το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων το εφάπαξ βοήθημα- Τί προβλέπει η τροπολογία

Με βάση το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων θα καθοριστούν οι δικαιούχοι και τα ποσά που τους αναλογούν της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή σε νομοσχέδιο για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη :

«Χορηγείται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών οργανισμών κύριας ασφάλισης και του Δημοσίου, των οποίων το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου 2016, όπως διαμορφώνεται από την παρακράτηση της εισφοράς υγειονομικής περίθαλψης του αρ. 44 του ν. 4387/2016 δεν υπερβαίνει το ποσό των 850 ευρώ.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο καθορίζεται στο ποσό κατά το οποίο το προαναφερθέν άθροισμα συντάξεων υπολείπεται από τα 850 ευρώ, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Διαφορετικά καθορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ.

Η ενίσχυση καταβάλλεται στους δικαιούχους εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2016 από τον ΕΦΚΑ κατόπιν επιχορήγησης του από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Η λεπτομέρειες της εφαρμογής θα καθοριστούν από υπουργική απόφαση ενώ σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η δαπάνη ανέρχεται σε περίπου 617 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ