Κόσμος

Μεγάλη κινητοποίηση του βρετανικού ναυτικού για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες: Ρωσική φρεγάτα διαπλέει το στενό της Μάγχης

Συναγερμός για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 15 ημερών σήμανε στο Βασιλικό ναυτικό της Βρετανίας, με αφορμή την παρουσία μίας ρωσικής φρεγάτας στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Στενό της Μάγχης.

Η ρωσική φρεγάτα ειδοποίησε ότι θα διαπλεύσει από την περιοχή με κατεύθυνση προς τη Μεσόγειο Θάλασσα, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στο βρετανικό ναυτικό. Με εντολή του υπουργείου Άμυνας, η ρωσική φρεγάτα συνοδευόταν από βρετανικά πλοία, τα οποία παρακολουθούσαν τις κινήσεις της και κατέγραφαν τις ενέργειες του πληρώματός της.

Ο διάπλους της ρωσικής φρεγάτας πραγματοποιείται λίγα μόλις 24ωρα μετά την ανάκτηση της πόλης Χαλέπι από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και ερμηνεύεται από τους Βρετανούς ως μία επιχείρηση ενδυνάμωσης των μέτρων υποστήριξης προς τον Σύρο πρόεδρο, τον οποίο στηρίζει ανοιχτά η Μόσχα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, κάλεσε για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο. Ο κ. Τζόνσον εξέφρασε την εντονότατη δυσαρέσκειά του για τις επιθέσεις που δέχονται οι πολίτες, αλλά και ασθενοφόρα κατά την εκκένωση του Χαλεπιού.

Το «Γιάροσλαβ Μούντρι», η ρωσική φρεγάτα, έχει πραγματοποιήσει περιπολίες στη Μεσόγειο Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό. Ακολούθως ταξίδεψε στην Καραϊβική και στην Κούβα. Εκτός από τα βρετανικά σκάφη και το βρετανικό ελικόπτερο τύπου Μέρλιν, το ρωσικό συνόδευαν πολεμικά πλοία της Γαλλίας και της Ολλανδίας, στο πλαίσιο της παρουσίας των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ