Κοινωνία

Μεγάλη διάκριση για την ταλαντούχα πιανίστρια Νεφέλη Μούσουρα

Στην ταλαντούχα και πολυβραβευμένη πιανίστρια Νεφέλη Μούσουρα, έχουμε αναφερθεί αρκετές  φορές μέσα από το protothema.gr. Δεν πρόκειται για κάποια διάθεση υπερπροβολής, απλά για την πίστη μας ότι οι αξίες, που σπανίζουν στις μέρες μας, πρέπει να προβάλλονται.
Στο διάστημα από 2-6 Δεκεμβρίου 2016, η Νεφέλη πήρε μέρος στον 10ο παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου «Campillos», που διεξήχθη στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Στον διαγωνισμό, πήραν μέρος 50 πιανίστες και πιανίστριες από όλο τον κόσμο, ηλικίας έως 30 ετών. Όχι μόνο από χώρες με μεγάλη παράδοση στην κλασική μουσική (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία  κ.ά.), αλλά και από χώρες όπως Η.Π.Α., Ιαπωνία, Νότια Κορέα, οι οποίες επενδύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά στον πολιτισμό, απέχουν πολύ από τη μίζερη ελληνική πραγματικότητα.

«Παλεύοντας» ουσιαστικά με μεγαθήρια, σ΄ έναν αγώνα  φαινομενικά άνισο, η Νεφέλη ερμηνεύοντας τη σύνθεση «Carnaval», του Ρ.Σούμαν, μάγεψε κριτές και κοινό και κατέκτησε την τρίτη θέση! Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπική επιτυχία της Νεφέλης Μούσουρα, που αντανακλά και στη χώρα μας, η οποία «ακούγεται» θετικά στον παγκόσμιο χώρο της κλασικής μουσικής!

Πολλά συγχαρητήρια στη Νεφέλη Μούσουρα, είμαστε σίγουροι ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες ή και μεγαλύτερες επιτυχίες .Της  το ευχόμαστε ολόψυχα!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ