Κόσμος

Λαβρόφ για εκλογές ΗΠΑ: «Μύθος» η ρωσική επιρροή

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Corriere de la Serra o υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε πως οι κατηγορίες για τη «ρώσικη επιρροή» στις αμερικανικές εκλογές είναι μυθεύματα.

Αμέσως μετά την εκλογή του Τραμπ, τόσο τα αμερικανικά όσο και τα διεθνή ΜΜΕ, έσπευσαν να κατηγορήσουν τη Ρωσία για το αποτέλεσμα, επικαλούμενοι τις κυβερνοεπιθέσεις στο στρατόπεδο της Χίλαρι από «ρώσους χάκερ».

Χαρακτηριστικά δήλωσε πως «οι μόνοι που φταίνε για την εκλογή Τραμπ είναι οι ίδιοι οι αμερικάνοι πολίτες. Δεν είναι τυχαίο που οι εμπνευστές αυτών των κατηγοριών, οι ίδιοι που ευθύνονται για την «έκρηξη» της ρωσοφοβίας στις ΗΠΑ, δεν έχουν προβεί σε καμία περεταίρω δήλωση. Έλεγαν πως είχαν αποδείξεις για τη «ρωσική εμπλοκή» αλλά δεν έχουν δημοσιεύσει τίποτα».

Τον Οκτώβριο η Ουάσινγκτον κατηγόρησε τη Μόσχα για κυβερνοεπιθέσεις ενάντια σε αξιωματούχους της, χωρίς όμως να παρουσιάσει αποδείξεις για τις κατηγορίες που απήυθυνε. Η απουσία οποιουδήποτε είδους απόδειξης προκάλεσε ερωτήματα και ο Λαβρόφ αναρωτήθηκε για τον σκοπό που εξυπηρέτησαν αυτές οι κατηγορίες.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, η ‘Ανγκελα Μέρκελ, άφησε υπόνοιες για ρωσική εμπλοκή στην κυβερνοεπίθεση κατά της Deutsche Telekom αλλά παραδέχθηκε πως δεν είχε αποδείξεις για την ταυτότητα των δραστών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ