Πολιτική

Κρίσιμη ημέρα σήμερα για την Πειραιώς για το θέμα της επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου

Σήμερα αργά το απόγευμα ή ακόμη και το βράδυ αναμένεται να βγει ο λευκός καπνός από την Οδό Αμερικής όπου βρίσκονται και τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς. Η εξέλιξη του Δ.Σ που αρχίζει στη 1 μετά το μεσημέρι θα δείξει και την θέληση των μελών του να λήξει επιτέλους η διοικητική εκκρεμότητα στην κορυφή της τράπεζας.

Μετά από 11 μήνες το ΔΣ καλείται και πάλι να αποφασίσει για το ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά αναμένει τις εξελίξεις με ενδιαφέρον και κύκλοι της επισημαίνουν και το στοιχείο της ευθύνης των ίδιων των μελών του Δ.Σ για την παρατεινόμενη εκκρεμότητα. Οι ίδιοι κύκλοι πιστεύουν οτι “σήμερα κρίνονται όλοι και εκείνοι που επιδιώκουν για μια ακόμη φορά με διαδικαστικά τεχνάσματα να τορπιλίσουν την όλη διαδικασία και εκείνοι που θέλουν να προχωρήσει η τράπεζα μπροστά”. Ιδιαίτερο βάρος πέφτει λοιπόν στον νεοκλεγέντα πρόεδρο της Τραπέζης Πειραιώς κ. Γιώργο Χατζηνικολάου και στη θέση που θα κρατήσει αυτός. Αυτός έχει την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για την τήρηση των κανόνων και τη νομιμότητα των διαδικασιών. Με άλλα λόγια, σήμερα έχουμε ένα δυνατό crash test για την Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται, ότι η επιτροπή υποψηφιοτήτων της τράπεζας, αφού πήρε συνεντεύξεις από επτά υποψηφίους, έχει καταλήξει σε short list δύο ονομάτων, στην οποία περιλαμβάνεται ο κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, πρώην ceo της τράπεζας, και ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, τραπεζίτης με καριέρα στο εξωτερικό.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της τράπεζας κ. Γιώργος Χατζηνικολάου με δήλωση του την περασμένη εβδομάδα γνωστοποιούσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας των υποψηφιοτήτων. «Πραγματοποιήσαμε, έτσι, ένα ακόμη βήμα στην πορεία αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, με γνώμονα τη σταθερότητα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, τα συμφέροντα των μετόχων και των πελατών μας. Δέσμευση και στόχος μας είναι να παραμείνει η Τράπεζα βασικός πυλώνας της ελληνικής αγοράς, ενδυναμώνοντας την προοπτική της στο σημερινό περιβάλλον», ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ