Πολιτική

Κουμουτσάκος: Αμηχανία της κυβέρνησης στις προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου

Επαναλαμβάνει το αίτημα για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Για αμηχανία κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και επαναλαμβάνει το αίτημα για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής μετά και τις θέσεις που εξέφρασε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών «επαναφέροντας τους ισχυρισμούς για δήθεν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο».

Κάνει λόγο για περαιτέρω κλιμάκωση των προκλητικών και προβληματικών δηλώσεων αμφισβήτησης του ισχύοντος καθεστώτος στο Αιγαίο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως σχολιάζει, ενώ οι απαράδεκτες αυτές δηλώσεις δημιουργούν αρνητική ατμόσφαιρα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, «η κυβέρνηση εμφανίζεται τουλάχιστον αμήχανη και χωρίς τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που επιβάλλουν οι περιστάσεις».

Σημειώνει μάλιστα ότι αυτή η αμηχανία δεν επιτρέπει εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς χειρισμούς και για τον λόγο αυτό ζητεί εκ νέου τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής,« που πεισματικά και ακατανόητα αρνείται η κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...