Αρχείο

«Κλαίγονται» τώρα οι Τούρκοι, καθώς οι στρατιώτες τους πεινάνε, κρυώνουν και έχουν ξεμείνει από ηθικό - Η «Ασπίδα του Ευφράτη», γίνεται η «Παγίδα του Ευφράτη»

Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας έχει γίνει μια παγίδα για την Άγκυρα, με τις απώλειες για τον τουρκικό στρατό να είναι αμέτρητες.

Όπως συμβαίνει σε οποιαδήποτε στρατιωτική εκστρατεία, η επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία έχει ρίσκο. Κατ' αρχάς, η είσοδος στη Συρία έχει κλιμακώσει τις στρατιωτικές συγκρούσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος και το YPG.

Σήμερα μάλιστα η Τουρκία είχε τιις μεγαλύτερες απώλειες από την έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδας του Ευφράτη» με 50 νεκρούς και 15 τραυματίες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με το Ισλαμικό Κράτος με τζιχαντιστές στην πόλη Αλ-Μπαμπ, σε αποτυχημένη επίθεση του τουρκικού στρατού. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στέλνει και νέες ενισχύσεις στην περιοχή.

Ο FSA και οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση κατά της Al-Bab στο στρατηγικής σημασίας Al-Farouk που τελεί υπό τον έλεγχο του ISIS.

Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι κλέγονται για την κατάσταση του στρατού τους, με τον βουλευτή του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ουμίτ Οζντάγ να κάνει σημαντικές καταγγελίες σχετικά με την κατάσταση του στρατού και ειδικά των μονάδων που συμμετέχουν στην Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της Τζουμχουριέτ, ο Ümit Özdağ, σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε στη Βουλή, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

Ενώ στην περιοχή χιονίζει, δεν έχουν δοθεί στο προσωπικό που συμμετέχει στην επιχείρηση χειμερινός ιματισμός, υπνόσακοι και άλλα χρειώδη. Οι στρατιώτες από τότε που άρχισε η επιχείρηση δεν έχουν κάνει μπάνιο.Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία και στη σίτιση του προσωπικού. Οι στρατιώτες που τραυματίζονται σε μάχες και διακομίζονται στο νοσοκομείο του Κίλις, πληρώνουν από τη τζέπη τους την τροφή τους. Οι Εδικές Δυνάμεις έχουν φθάσει στο σημείο να μαζεύουν προσωπικό στην κυριολεξία από το δρόμο, αντί να επιλέγουν το προσωπικό με αυστηρά κριτήρια.

Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, η Τουρκία δεν μπορεί να βασιστεί αποκλειστικά και μόνο στις στρατιωτικές δυνάμεις για να διαχειριστεί την περίπλοκη αλλά αναπόφευκτη επέμβασή της. Αν και το γεγονός ότι είναι μέλος του ΝΑΤΟ καθώς και οι συμμαχίες που έχει με πολλούς αντάρτες στην περιοχή θα ωφελήσουν την Τουρκία στην εκστρατεία της στη Συρία, ωστόσο η Άγκυρα δεν μπορεί να εφησυχάσει. Οι κίνδυνοι να μπει βαθύτερα στο τέλμα στη Συρία είναι μεγαλύτεροι από ποτέ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές