Κοινωνία

Κατσίκης: Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του έχει πρόβλημα όσον αφορά το Σύμφωνο Συμβίωσης μόνο των ομοφυλοφίλων προσθέτοντας ότι το κόμμα του σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα υπερασπίζεται όσο μπορεί

Την ιδεολογική πλατφόρμα των ΑΝΕΛ σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπενθυμίζει και την σχεδόν χαοτική απόσταση που χωρίζει τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα παρουσίασε ο κ. Κώστας Κατσίκης κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το οποίο επέρχεται εξομοίωση Συμφώνου Συμβίωσης και γάμου αναφορικά με εργασιακά δικαιώματα. «Αδυνατώ να κατανοήσω τη συγκεκριμένη ρύθμιση» είπε αρχικά ο κ. Κατσίκης ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόβλημα των ΑΝ.ΕΛ αφορά στο Σύμφωνο Συμβίωσης μόνο των ομοφυλοφίλων προσθέτοντας ότι το κόμμα του σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα υπερασπίζεται όσο μπορεί. Ο βουλευτής εξέφρασε την αντίθεσή του για την αντικατάσταση του προσδιορισμού «γεννετήσιος» με τη λέξη «σεξουαλικός» για τον προσανατολισμό του ατόμου λέγοντας ότι η λέξη «γεννετήσιος σημαίνει τρόπος αναπαραγωγής , δηλαδή τον τρόπο που οφείλει κανείς να ζει ως έλλογο ον ακολουθώντας τα χρηστά ήθη».

«Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του ατόμου πρέπει να οριοθετείται» υποστήριξε σε άλλο σημείο για να προκαλέσει αντιδράσεις από τα βουλευτικά έδρανα.

Ωστόσο, η οργισμένη αντίδραση από την πτέρυγα της αντιπολίτευσης – και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ- προκλήθηκε όταν ο κ. Κατσίκης είπε τα εξής: «Τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείριση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος; Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;».

Τα ερωτήματα του βουλευτή των ΑΝΕΛ προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Μάριου Γεωργιάδη (Ένωση Κεντρώων):

Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί δεν μπορεί;

Κ. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί δείχνει το IQ σας.  Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Εμείς πιστοί στη θέση μας θα καταψηφίσουμε και σήμερα παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες και συνεχίζοντας τον αγώνα των αρχών μας.

Γ. ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: (προεδρεύων): κε Κατσίκη τίθεται ένα θέμα όμως. Θα ζητούν πιστοποιητικό ότι κάποιος δεν είναι γκέι;

Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχεις μείνει στον μεσαίωνα κε Κατσίκη. Ο κ. Κατσίκης κρίνει προφανώς από το δικό του IQ στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορεί να είναι δικαίωμα των ανθρώπων. Να ανακαλέσει.

Να σημειωθεί ότι Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα 4 επίμαχα άρθρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ