Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η στάση του ΔΝΤ είναι σαφώς αντιευρωπαϊκή

Επικριτικός εμφανίστηκε σήμερα, Παρασκευή (16/12/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος για τον τρόπο με τον οποίο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κινείται απέναντι στο ελληνικό ζήτημα.

«Το μείζον ζήτημα είναι τα εργασιακά, όπου το ΔΝΤ έχει μία στάση η οποία είναι σαφώς αντιευρωπαϊκή», είπε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM» και τον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου.

«Σε όλους τους συνομιλητές που συναντήσαμε, διαπιστώσαμε ότι δεν είναι δυνατόν σε τόσο κρίσιμα σημαντικά θέματα, όπως τα εργασιακά που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης, ειδικά σε μία εποχή που πλήττεται η κοινωνικής της εικόνα, να έχει τέτοια βαρύτητα ένας μη ευρωπαϊκός οργανισμός. Είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βάζει το ΔΝΤ. Ουσιαστικά αυτοί που αυτή τη φορά θέλησαν να θέσουν τους εκβιασμούς είναι απομονωμένοι», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι τα σενάρια για πρόωρες εκλογές είναι εκτός τόπου και χρόνου, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε: «Φυσικά. Όποιος θέλει αυτή τη στιγμή, τη στιγμή δηλαδή που η οικονομία έχει σαφώς πάρει τον δρόμο της ανάκαμψης, δείτε τη σημερινή έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, όποιος επιδιώκει εκλογές αυτή την περίοδο ουσιαστικά θέλει να αναστείλει αυτή την ανάκαμψη της οικονομίας και ουσιαστικά όχι μόνο δεν προσφέρει εθνικό έργο, αλλά κάνει ακριβώς το αντίθετο».

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την αξιολόγηση, ο ίδιος σημείωσε: «Φαίνεται ότι αντίθετα με το παρελθόν, ο συσχετισμός δύναμης που υπάρχει αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μην είναι θετικός για αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλίμα εκβιασμών σε βάρος της χώρας μας. Νομίζω, όπως δήλωσε και χθες ο Πρωθυπουργός, μπορούμε να περιμένουμε βάσιμα την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εντός του Ιανουαρίου που είναι και ο βασικός μας πολιτικός στόχος».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ