Αρχείο

Κατέρρευσε ο Toυρκικός Στρατός: Πιλότους από το Πακιστάν για τα F-16 ζήτησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν - Νέα διπλή απώλεια Leopard-2A4 του Τουρκικού Στρατού στην Al-Bab από ρωσικά αντιαρματικά (εικόνες)

Σε πλήρη κατάρρευση οδηγείται ο τουρκικός Στρατός και αν κάνει ακόμη ένα λάθος ο Ρ.Τ.Ερντογάν και τον στείλει προς τη Ράκκα, τότε οι κηδείες θα είναι πολλές. Όπως αποκαλύπτει το pentapostagma.gr ο Ρ.Τ.Ερντογάν ζήτησε από το Πακιστάν...πιλότους για τα F-16! Είναι γνωστές οι σχέσεις της Τουρκίας με το Πακιστάν και ο λόγος είναι φυσικά πως η χώρα διαθέτει 45 F-16AM/BM MLU ενώ έχουν υπάρξει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και στο Αιγαίο, συζητήσεις για προμήθεια πυρηνικών βομβών κτλ.

Πάντως από μια πρόχειρη ανάλυση των φωτογραφιών με τα κατεστραμμένα Leopard-2A4, το επίπεδο του τουρκικού Στρατού είναι ιδιαίτερα χαμηλό...

Την ίδια στιγμή το ISIS προχώρησε νέα διπλή επίθεση κατά ζεύγους Leopard-2A4 (υπάρχουν πληροφορίες και για τρίτο άρμα μάχης) του Τουρκικού Στρατού στην Αl-Bab. Μπορείτε να δείτε τις εικόνες καταστροφής παρακάτω.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες εν αναμονή του νέου βίντεο του ISIS, τα Leopard-2A4 δείχνουν ότι είναι φοβερά..."ευαίσθητα" στα ρωσικά αντιαρματικά 9M133 Kornet που διαθέτει η χώρα μας...

Το βάρος πυραύλου είναι στα 27 κιλά με δυνατότητα διάτρησης 1200mm RHA μετά από ERA με κεφαλή τύπου TANDEM βάρους 7 κιλών, σύστημα καθοδήγησης λέιζερ και εμβέλεια 5.500μ.

Eπιπλέον η χώρα μας, αν κάνουμε μια πρόχειρη σύγκριση, διαθέτει Leopard 2HEL που έχουν επιπρόσθετα από τα 2Α4 πυροβόλο 120mm 55 διαμετρημάτων και όχι  44  που είναι τα παλιά για μεγαλύτερη εμβέλεια, επιπρόσθετη θωράκιση σκάφους και οροφής πύργου για την προστασία από βλήματα κατακόρυφης προσβολής (Top Atack) και ειδική επένδυση στο εσωτερικό του πύργου για προστασία εναντίον θραυσμάτων (spall liner), Σύστημα Διοίκησης και Ελέγχου «Ηνίοχος», κινητήρας MTU MB873 Ka 501 standard, σύστημα μετάδοσης Renk HWSL 354, θερμικά περισκόπια Ophelios 96x4, αρτηρία μεταφοράς δεδομένων CAN BUS.

Η κατάσταση στο τουρκικό Στρατό είναι τραγική κάτι που φαίνεται και από την κατάρριψη εντός Τουρκίας χτες του F-16 στο Ντιγιαρμπακίρ όπως αποκαλύψαμε στο άρθρο μας  ΕΚΤΑΚΤΟ: «Με κατέρριψαν» δήλωσε ο Τούρκος χειριστής του F-16 Block 50+ – Τα τουρκικά μαχητικά καταρρίπτονται μέσα στην…Τουρκία – Επιβεβαίωση pentapostagma.gr (βίντεο-εικόνες) και Τουρκικό λουτρό αίματος στην Al-Bab: 2 Leopard-2A4 ανατινάχτηκαν και 14 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί – Όταν το ρωσικό άρμα μάχης Τ-90 έβγαινε άτρωτο… (εικόνες, βίντεο)

Οι απώλειες των Τούρκων είναι 4 ή 5 Leo 2A4 σε δύο ημέρες και ένα M-60T. Το άρμα αυτό είναι ένα από τα 171 άρματα μάχης M-60A1 που εκσυγχρονίστηκαν με βάση το πακέτο SABRA II με την ενσωμάτωση και κινητήρα και συστήματος μετάδοσης κίνησης γερμανικής σχεδίασης MTU, Renk , πυροβόλο των 120-millimeter MG253 νέο ΣΕΠ με θερμικά σκοπευτικά και νέας γενιάς συνθετική θωράκιση.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ActAiCprfqY

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ