Αρχείο

Κάτι συμβαίνει στη Ρωσία - Ομιλία ενός οργισμένου Β.Πούτιν στην ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων: «Η στρατιωτική δύναμη μας είναι ισχυρότερη από οποιονδήποτε» (βίντεο)

Ομιλία του Β.Πούτιν προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, των μυστικών υπηρεσιών και του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας έλαβε χώρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας να είναι οργισμένος για τη δολοφονία του πρέσβη της χώρας στην Άγκυρα με αυτόν τον τρόπο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε σήμερα την ενίσχυση το 2017 της ρωσικής πυρηνικής δύναμης, ώστε να έχει την ικανότητα να διαπεράσει οποιαδήποτε αντιπυραυλική ασπίδα, όπως το σύστημα που η Ουάσινγκτον σκοπεύει να αναπτύξει στην ανατολική Ευρώπη.

«Οφείλουμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των στρατηγικών πυρηνικών μας δυνάμεων, πριν από όλα με τη βοήθεια πυραυλικών συστημάτων ικανών να εγγυηθούν την διαπερατότητα των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας, αυτών που υπάρχουν και αυτών που θα υπάρξουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Δεν φορούμε ροζ γυαλιά, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για θεαματικές προόδους, αλλά ελπίδα για πιο εποικοδομητική προσέγγιση», είπε ο Πεσκόφ.

Ο ίδιος κατανοώντας πληροφορίες που ήρθαν στην κατοχή του  για τους αληθινούς «δράστες της επιχείρησης», τον έκαναν να βγει και να δώσει τελεσίγραφο σε δύση και ανατολή για την πραγματική των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η στρατιωτική ισχύ της Ρωσίας είναι τώρα ισχυρότερη από κάθε δυνητικό εχθρό», είπε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας στην ετήσια συνάντηση στο υπουργείο άμυνας σήμερα  Πέμπτη.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι  είμαστε ισχυρότεροι τώρα από οποιαδήποτε πιθανό  επιτιθέμενο», είπε  ο ίδιος γνωρίζοντας ακριβώς τι λέει  και σε ποιόν «απευθύνεται».

https://www.youtube.com/watch?v=qSFl-_nr8hs

Τα σχόλιά του Πούτιν έρχονται σε μια στιγμή που οι  εντάσεις μεταξύ  Ρωσίας και Δύσης παραμένουν τεταμένες, και σε  μεγάλο βαθμό "μεγάλες"  όσο αφορά τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.

Οι συνεχείς μετακινήσεις βαρέων νατοϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη και ειδικά στην Βαλτική, η πρόθεση για παρουσία νατοϊκών σκαφών στην Μαύρη θάλασσα και γενικώς η στάση της δύσης προμηνύει ακόμη και την εφαρμογή του σεναρίου μιας «προληπτικής»  ρωσικής επίθεσης .

Ειδικά στην Μαύρη θάλασσα εφόσον εμφανιστεί νατοϊκός στολίσκος όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά.

Μιλώντας στην έδρα του υπουργείου άμυνας στη Μόσχα, ο  Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία θα πρέπει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς οποιαδήποτε στρατιωτική κίνηση κατά μήκος των συνόρων της, καθώς συντελούνται  αλλαγές «στη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο».

Είπε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να υλοποιεί   ταχεία  "προσαρμογή των σχεδίων της για να εξουδετερώσει πιθανές απειλές."

Ο Ρώσος πρόεδρος  έκανε τα σχόλια μετά την παρουσίαση από τον Σ.Σοιγκού των στρατιωτικών επιτευγμάτων  της Ρωσίας στη Συρία, καθώς και τις επιτυχείς προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του ρωσικού στρατού.

Μεταξύ άλλων, Shoigu δήλωσε πως η Ρωσία «για πρώτη φορά στην ιστορία της», έχει καλύψει στρατιωτικό πλήρως τα σύνορα της με αντιπυραυλικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης.

Ο ίδιος όμως προειδοποίησε για την αύξηση του αριθμού των πτήσεων μη επανδρωμένων αεροσκαφών του ΝΑΤΟ κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και ανακοίνωσε τα σχέδιά του  να αποστείλει περισσότερα στρατεύματα στα δυτικά και νοτιοδυτικά της ρωσικής επικράτειας , αλλά  και στην περιοχή της Αρκτικής.

Ο Πούτιν αφού ευχαρίστησε το υπουργείο για το έργο του πρόσθεσε ότι «η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα»,  ειδικά σε « περίπτωση που αφήσουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει... για αυτό επαγρύπνηση  κάθε  στιγμή».

Κάτι ξέρει…..κάτι ξέρει …ο κοντός και δεν το μαρτυράει.

 

https://youtu.be/cqi0Yywp8jo?t=4

https://youtu.be/n1b-eB3BhLk

https://youtu.be/9r51727vqqM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ