Κοινωνία

Ιταλός απατεώνας πίσω από την δήθεν πώληση του Σκορπιού

Ο γνωστός για τις απάτες του και τις ψεύτικες ειδήσεις Αλεσάντρο Πρότο διαδίδει πως αγόρασε τον Σκορπιό - Η είδηση διαψεύδεται από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ

Ένα email από τον όμιλο Proto Organization του Ιταλού μεσίτη και επιχειρηματία Αλεσάντρο Πρότο, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες υποστηρίζοντας πως ο Σκορπιός πουλήθηκε έναντι 280 εκατομμύριων ευρώ.

Η είδηση φυσικά είναι ψευδής αφού η οικογένεια Ριμπολόβλεφ στην οποία ανήκει ο επίγειος παράδεισος του Ιονίου διαψεύδουν κατηγορηματικά την πώληση.

Η ιταλική εταιρεία έστειλε ένα δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο: «Ο Αλεσάντρο Πρότο, αγόρασε το νησί Σκορπιός προς 280 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία έκλεισε τις τελευταίες εβδομάδες. Αγαπώ την Ελλάδα και η φιλία μου με την Αθηνά Ωνάση με έκανε να αποφασίσω να αγοράσω αυτό το υπέροχο νησί. Ήδη διατηρώ νησί μαζί με τον Γουόρεν Μπάφετ ακόμη ένα όμορφο ελληνικό νησί και βοήθησα τον Τζόνυ Ντέπ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αγοράσουν τα δικά τους».

Ο Αλεσάντρο Πρότο συνεχίζοντας στο email του αναφέρει ότι: «Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα βγει από την βαθιά κρίση στην οποία έχει βυθιστεί. Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Κάρλος Σλίμ οι οποίοι σκέπτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα καλό σημάδι». Αξιοσημείωτο είναι πως το email τελειώνει με την πρόταση: «ο κ. Πρότο είναι συνεργάτης του Ντόναλντ Τράμπ, του Κάρλος Σλιμ του Γουόρεν Μπάφετ και πολλών άλλων».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αλεσάντρο Πρότο είχε εμφανιστεί τον Ιούλιο του 2015 να έχει πουλήσει ελληνικά νησιά στον Τζόνυ Ντέπ, την Ατζελίνα Τζολί και τον Μπράτ Πιτ, αλλά και στον Γουόρεν Μπάφετ. Ο τελευταίος μάλιστα βγήκε δημόσια και δήλωσε τότε πως δεν έχει κάνει καμία αγορά νησιού στην Ελλάδα, παρόλο που η χώρα μας είναι πάρα πολύ όμορφη.

Η αμφιλεγόμενη ιταλική μεσιτική εταιρεία που δημοσιοποίησε στον Τύπο τις ειδήσεις αυτές, αντι να ζητήσει συγνώμη για την αναστάστωση που προκάλεσε, τότε, απαντούσε πως έκανε ένα κοινωνικό «πείραμα» για να δει τις αντιδράσεις επενδυτών αλλά και για να δείξει πόσο εύκολο είναι να «χειραγωγήσουν τα πολιτικά και οικονομικά μέσα», όπως είχε αναφέρει στο κείμενο που είχαν στείλει το 2015 στο protothema.gr.

Οι απίθανοι τύποι- υπέυθυνοι της εταιρείας Proto Group Ltd, ανέφεραν τότε πως χάρη σε εκείνους μέσα σε λίγες ημέρες η Ελλάδα έγινε το κέντρο του επιχειρηματικού κόσμου και πολλοί επενδυτές έμαθαν πώς να επενδύσουν στην χώρα μας.

Εδώ και λίγα 24ωρα η εταιρεία του Αλεσάντρο Πρότο ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά βάζοντας στο... «χαρτοφυλάκιό» της το Σκορπιό.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Αλεσάντρο Πρότο δημοσιοποιεί ψευδές ειδήσεις. Παλαιότερα το όνομα της Proto είχε μπλεχτεί στην πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάρμα, είδηση που διαψεύστηκε μέσα σε λίγα 24ωρα. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ο 41χρονος ιδιοκτήτης της Proto Group Ltd είχε πριν από τρια χρόνια μπλεξίματα με το νόμο και είχε τότε συληφθεί, ύστερα από καταγγελία της εθνικής επιτροπής για τον έλεγχο του Χρηματιστηρίου της Ιταλίας (Consob) για διασπορά ψευδών ειδήσεων και χειραγώγηση της αγοράς. Στον ίδιο και στις εταιρίες του είχε επιβληθεί συνολικό πρόστιμο ύψους 4.500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...