Κόσμος

Ιταλία: Με τσιμεντένια οδοφράγματα προστατεύουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές μετά την επίθεση στο Βερολίνο

Μία ημέρα μετά τη φονική επίθεση στο Βερολίνο όταν φορτηγό παρέσυρε μέχρι θανάτου 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 48, και η Ιταλία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στις χριστουγεννιάτικες αγορές που προγραμματίζονται τις ημέρες των εορτών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τσιμεντένια οδοφράγματα πρόκειται να τοποθετηθούν στους χώρους που πραγματοποιούνται οι υπαίθριες αγορές ώστε να αποτραπεί τρομοκρατικό «χτύπημα» όπως αυτό που συγκλόνισε τη Γερμανία.

Ο νομάρχης του Μιλάνο, Αλεσάντρο Μαραγκόνι, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα ασφαλείας επισημαίνοντας πως σε συνεργασία με την ιταλική αστυνομία πρόκειται να τοποθετηθούν «σταθερά εμπόδια από τα οποία δε είναι δυνατή η διέλευση φορτηγού μεγάλων διαστάσεων που θα μπορούσε να εισβάλει στην περιοχή».

Οι ζώνες που θα θωρακιστούν ξεκινούν από το Καστέλο Σφορτζέσκο, το Κόρσο Βιτόριο Εμανουέλε, το Ντουόμο, τον περίφημο πεζόδρομο της οδού Ντάντε και φτάνουν μέχρι τα Ναβίλι.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, τόνισε πως στην Ιταλία δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο των απειλών επισημαίνοντας ότι ο συναγερμός για τρομοκρατία ισχύει πάντα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...