Κόσμος

Ισραήλ: Έχουμε αποδείξεις ότι ο Ομπάμα σχεδίασε την ψηφοφορία για τους εποικισμούς

Στα άκρα τραβάει το σχοινί το Ισραήλ σχετικά με το ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της συνέχισης των εποικισμών υποστηρίζοντας ότι έχει αποδείξεις πώς ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα αυτός που το ενορχήστρωσε και ότι, μάλιστα, αυτές τις αποδείξεις θα τις παραδώσει στον Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ντέιβιντ Κέγιες, σε συνέντευξή του στο Fox το Ισραήλ έχει πληροφορίες από αραβικές πηγές, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε προσωπική εμπλοκή του αμερικανού προέδρου για το ψήφισμα, αν και οι ΗΠΑ απείχαν από την ψηφοφορία.

«Έχουμε αρκετά ισχυρές πληροφορίες από πηγές τόσο στον Αραβικό κόσμο όσο και αλλού ότι ασκήθηκε μια ηθελημένη πίεση από τις ΗΠΑ και ότι πρακτικά βοήθησαν να βγει το ψήφισμα» είπε ο Κέγιες.

Λίγες ώρες αργότερα, δε, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ Ρον Ντέρμερ έκανε ένα βήμα περαιτέρω υπονοοώντας ότι έχει συγκεντρώσει στοιχεία και ότι θα τα παρουσιάσει στην κυβέρνηση Τραμπ.

«Θα παρουσιάσουμε τα στοιχεία στη νέα κυβέρνηση δια μέσου των κατάλληλων διόδων. Αν θέλουν να τις μοιραστούν με τον αμερικανικό λαό, είναι ευπρόσδεκτοι» δήλωσε ο Ντέρμερ μιλώντας στο CNN.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...