Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας ναρκοθετεί την πορεία της επόμενης κυβέρνησης

«Όπως έλεγε η γιαγιά μου, τους πήρε το καρβέλι και τους δίνει αντίδωρο» είπε σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί τη ναρκοθέτηση της πορείας της επόμενης κυβέρνησης εις βάρος όμως των πολιτών και της χώρας με όσα ήδη έχει υπογράψει, κάνει σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Ημερησία» ο Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στην στρατηγική του κ. Τσίπρα, ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζει πως ο κ. Τσίπρας έχει χαράξει πορεία παραμονής στο πολιτικό σύστημα αν και γνωρίζει ότι θα χάσει τις εκλογές. Επίσης λέει πως η κυβέρνηση επιδιώκει να δεσμεύσει με τις αποφάσεις της τη ΝΔ και την μελλοντική διακυβέρνηση Μητσοτάκη. «Με ό,τι ήδη έχει συνυπογράψει θέλει να ναρκοθετήσει την πορεία της επόμενης κυβέρνησης αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στη χώρα. Παρά τη μετάλλαξη του πολιτικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, τα αποθέματα του τελειώνουν. Ο φόβος μιας μεγάλης ήττας συνυπάρχει με το πρωθυπουργικό σύνδρομο της αδράνειας πριν το τέλος. Ας υπερβεί αυτές τις σκέψεις αφήνοντας το λαό να αποφασίσει τώρα για το μέλλον του» σημειώνει.

Σχολιάζοντας το διάγγελμα και τις παροχές του πρωθυπουργού, ο κ. Θεοδωρικάκος μιλά για «προεκλογικές παροχές και για «βοηθήματα της παρηγοριάς». «Όπως έλεγε η γιαγιά μου, τους πήρε το καρβέλι και τους δίνει αντίδωρο. Φοβάμαι πως οι συνταξιούχοι αλλά και όλοι οι Έλληνες θα πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό το …αντίδωρο καθώς δεν έχει κλείσει ακόμη η δεύτερη αξιολόγηση. Αλλά το κύριο θέμα είναι το ποιος θα δώσει δουλειές στα παιδιά και τα εγγόνια των συνταξιούχων. Εκεί ο κ. Τσίπρας έχει παταγωδώς αποτύχει».

Ο συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη επίσης αναφερόμενος στο σχέδιο της ΝΔ για την επόμενη ημέρα, στέκεται στη μείωση των φόρων, στη μείωση των κρατικών δαπανών, στην προσέλκυση επενδύσεων και στην τόνωση της εργασίας. «Όταν δουν πως η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που τα καταφέρνει, δεν έχουν κανένα λόγο να εμμείνουν σε πράγματα που καμία οικονομία παγκοσμίως δεν μπορεί να επιτύχει» τονίζει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ