Πολιτική

Θεοδωράκης: Το μόνο που κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να φορολογούν για να αυξάνουν την κρατική σπατάλη

«Υπάρχει βαρυχειμωνιά στην οικονομία. Τα προβλήματα της οικονομίας δεν λύνονται επειδή ο κύριος Τσίπρας έχει συμμάχους στη Λατινική Αμερική και επειδή κάνει ταξίδια στην Κούβα».

Τα παραπάνω τόνισε o Σταύρος Θεοδωράκης στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ/ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 και τους Κώστα Παπαδάκη και Σοφία Παπαδοπούλου, εξηγώντας ότι «τα προβλήματα στην οικονομία θα λυθούν αν εφαρμοστεί μια αποτελεσματική πολιτική, που θα βοηθήσει ξανά τους μικρομεσαίους και τους νέους ανθρώπους να επενδύσουν, να δουλέψουν, να παράγουν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης τόνισε ότι παρά τα όσα ψηφίζονται στη Βουλή, από το θέμα του Ελληνικού μέχρι την ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, τίποτα δεν υλοποιείται. «Η Βουλή αποφασίζει και οι γραφειοκράτες των υπουργείων μπλοκάρουν τις αποφάσεις. Δεν έχει προχωρήσει καμία από αυτές τις μεγάλες επενδύσεις που έπρεπε να είχαν γίνει. Πρέπει να αγαπήσει η κυβέρνηση την ιδιωτική οικονομία. Την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ιδιωτική επένδυση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με σκληρά λόγια σε ότι αφορά την ανεξέλεγκτη φορολογία στην οποία προχωρούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: «Αν το μόνο που θέλουμε είναι να βάζουμε φόρους, για να μπορούμε να αυξάνουμε μετά τις δαπάνες του δημοσίου, τότε ο δρόμος είναι αδιέξοδος. Οι φόροι πρέπει να μειωθούν, αλλά οι φόροι δε μειώνονται απλώς και μόνο μονοσήμαντα. Θα πρέπει ταυτόχρονα να μειωθούν οι δαπάνες. Ξέρετε ότι τους τελευταίους μήνες η χώρα απέκτησε διπλάσιο αριθμό γενικών γραμματειών απ’ ότι είχε. Είχαμε περίπου 70 γενικές γραμματείες και ειδικές γραμματείες στα Υπουργεία και τώρα έχουμε 141 γενικές Γραμματείες, τομεακές γραμματείες και μάλιστα είχε την έμπνευση ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει γραμματείες και για τους αναπληρωτές Υπουργούς. Όταν αυξάνεις συνεχώς το κράτος, όταν δημιουργείς καινούργια γραφεία αυτά πρέπει κάπως να λειτουργούν. Έχεις υπαλλήλους, έχεις φύλαξη, έχεις ανθρώπους να το τρέχουν, έχεις ανθρώπους που μετατάσσεις, που προσλαμβάνεις και αυτό είναι η διόγκωση του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για την τρέχουσα αξιολόγηση ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή θα ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στα όσα πρέπει να κάνει αλλά παράλληλα τόνισε την ανησυχία του καθώς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν ενημερώσει επί της ουσίας τι διαπραγματεύονται. «Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και αυτή ακριβώς είναι η ανησυχία μας. Κάθε φορά στο παρά πέντε έρχεται και μας λέει δεν έχουμε άλλο χρόνο, θα μας διώξουν από το ευρώ και πρέπει λοιπόν να ψηφίσουμε τα καινούργια μέτρα. Αυτό λοιπόν θα γίνει και τώρα μην ξεγελάμε τον κόσμο. Θα πρέπει να δώσει καινούργιες διαβεβαιώσεις για να μπορέσει να κλείσει την αξιολόγηση. Είχαμε όλο τον χρόνο να διαπραγματευτούμε, να βάλουμε τα σημαντικά ζητήματα να δημιουργήσουμε και μέτωπο σε σχέση με κάποια σημαντικά ζητήματα που τα θεωρούμε εθνικά. Και όχι να φτάνουμε πάλι στο όριο όπου τελειώνουν τα χρήματα και έχουμε ανάγκη την χρηματοδότηση. Όταν συμβαίνει αυτό, όταν είσαι στα σχοινιά που λέμε και στο BOX τότε θα δεχτείς απανωτά χτυπήματα».

Τέλος, αναφορικά με τις συνεργασίες που θα κάνει το Κίνημα ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε την πάγια θέση του ότι το Ποτάμι δεν θα προσχωρήσει σε κάποια άλλη πολιτική δύναμη. «Το Ποτάμι θα συνεχίσει τη δική του προσπάθεια με τους συμμάχους του, με ανθρώπους που θέλουν τις μεγάλες αλλαγές. Με ανθρώπους που έρχονται τώρα στην πολιτική. Το Ποτάμι θα επιμείνει να δημιουργήσει το καινούργιο. Ο περισσότερος κόσμος θέλει μια μεγάλη δύναμη στο Κέντρο και εμείς γι' αυτό προσπαθούμε».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ