Κύπρος

Η Χρυσή Αυγή Κύπρου αποχωρεί από το Εθνικό Συμβούλιο

O Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου κατηγορεί τον Νίκο Αναστασιάδη ότι προχωρά στο Κυπριακό χωρίς να υπολογίζει κανένα

O Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρυσή Αυγή Κύπρου) Χρίστος Χρίστου ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματος από το Εθνικό Συμβούλιο, από το ΒΗΜΑ της σημερινής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής που συζητά τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2017.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ είπε πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «αθετεί τις μέχρι πρόσφατα δήθεν κόκκινες γραμμές του, αναιρεί για πολλοστή φορά τις δεσμεύσεις που έδωσε ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, μετατρέποντας το εθνικό ζήτημα σε προσωπική του υπόθεση».

«Στον αντίποδα για ακόμα μια φορά η τούρκικη πολιτική φαίνεται να επιτυγχάνει τους στόχους της και να μας σύρει σε μια διαπραγμάτευση, η οποία κρύβει πολλές μεθοδεύσεις, κινδύνους και παγίδες» είπε.

«Βλέπουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άλλα έλεγε στην Ελβετία και άλλα έπραξε το βράδυ της Πέμπτης, καθώς ξεκάθαρα έχει τεθεί νέο χρονοδιάγραμμα» ανέφερε, διερωτώμενος αν «σε περίπτωση αποτυχίας στις 11 του Γενάρη υπάρχει μηχανισμός απεμπλοκής από τις συνομιλίες χωρίς να αποδοθεί η ευθύνη του αδιεξόδου στη δική μας πλευράς ή θα οδηγηθούμε σε πολυμερή διάσκεψη όπως ήταν η αρχική στόχευση της τουρκικής διπλωματίας».

Είπε ακόμα ότι ο Πρόεδρος αφήνει το λαό και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στο σκοτάδι και προχωρά στο Κυπριακό χωρίς να υπολογίζει κανένα.

Το ΕΛΑΜ θεωρεί πως «η στάση του Προέδρου στο ζήτημα της ενημέρωσης του Εθνικού Συμβουλίου αποτελεί πλέον μια ξεκάθαρη κοροϊδία. Από τη μια, ο Πρόεδρος υπόσχεται πως δεν θα προχωρήσει σε ενέργειες στο Κυπριακό πριν γίνει ενημέρωση και τοποθέτηση των πολιτικών δυνάμεων στο Εθνικό Συμβούλιο κι από την άλλη προχωρά σε επανέναρξη των συνομιλιών εν αγνοία του».

Πρέπει, ανέφερε, να αποφύγουμε το αδιέξοδο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...