Αρχείο

Η Τουρκία βουλιάζει στον βάλτο της Συρίας και «αιμορραγεί»: Ο ISIS σκότωσε έναν Τούρκο στρατιώτη και τραυμάτισε σοβαρά άλλους τρεις - Δύο αιχμάλωτοι έτοιμοι για αποκεφαλισμό

 του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά στις 26 Νοεμβρίου στο βόρειο τμήμα της Συρίας. Οι απώλειες των τουρκικών ΕΔ έλαβαν χώρα μετά από επίθεση που διεξήγαγαν κατά του DAESH/ISIS, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη». 

 

https://twitter.com/JACM212/status/803193151456473088

Πριν λίγες ημέρες, το pentapostagma.gr, αποκλειστικά σας είχε μεταφέρει την είδηση πως οι ισλαμιστές θα δώσουν στην δημοσιότητα βίντεο με τον αποκεφαλισμό τούρκων αιχμαλώτων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί δυτικά της Al-Bab.

Όπως όλα δείχνουν, τα γεωπολιτικά «παιχνίδια» του σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν φέρνουν πλέον τα αντίθετα αποτελέσματα, με τις απώλειες των τουρκικών ΕΔ να διαδέχεται η μία την άλλη.

«AΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ»

Ο πραγματικός αντικειμενικός σκοπός της Τουρκίας, με την λεγόμενη επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», είναι η αποτροπή ενώσεως του βορείου συριακού διαδρόμου, του λεγομένου και κουρδικού. Η συνοριακή γραμμή μεταξύ Τουρκίας και Συρίας έχει μήκος περί τα 900 χιλιόμετρα. Στα 280 περίπου εξ αυτών έχει ανεγερθεί τσιμεντένιο τείχος για να εμποδίζει την είσοδο και την έξοδο προσώπων. Στο διάδρομο των 90 χιλιομέτρων, όπου και η Τουρκία ασφυκτιά για να τον μετατρέψει σε ζώνη ασφαλείας, δεν υπήρχαν φυσικά εμπόδια, διότι η εν λόγω περιοχή χρησίμευε στην υλοποίηση των άνομων σκοπών της Άγκυρας.

Από σημεία της περιοχής διέρχονταν οι τζιχαντιστές από και προς την Τουρκία και βεβαίως, εκεί ήταν ο «δρόμος των όπλων», αφού παρείχε πολεμοφόδια σε μονάδες ανταρτών και άλλες τζιχαντιστικές ομάδες.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Την ίδια στιγμή, ο Ρ. Τ. Ερντογάν θέλει να ανοίξει πολλά μέτωπα, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν του φθάνει η αιμορραγία των ΕΔ της Τουρκίας.

Η Τουρκία από σήμερα έχει δεσμεύσει περιοχές στο Καστελόριζο για ναυτική άσκηση, στην οποία ενδέχεται να λάβει μέρος και υποβρύχιο. Σύμφωνα με την NAVTEX 785/16 τουρκικό πολεμικό πλοίο θα κάνει άσκηση με υποβρύχια συσκευή.

Για την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα αλλά σε απόσταση μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι για την «επιχειρησιακή άσκηση» με πραγματικά πυρά, η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή στο όριο των FIR Αθηνών και Λευκωσίας τα οποία συμπίπουν με τα όρια της (μη οριοθετημένης) Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης των δύο χωρών, επαναφέροντας διά της πλαγίας οδού την αξίωση να διεκδικήσει μεγάλο μέρος τω θαλασσίων ζωνών της περιοχής.

ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΕ ΚΑΣΟ-ΚΑΡΠΑΘΟ

Η απάντηση των Ελληνικών ΕΔ είναι ηχηρή και άμεση.Αύριο ξεκινά η ανάπτυξη των ελληνικών και αιγυπτιακών αεροναυτικών δυνάμεων που θα λάβουν μέρος στην κοινή άσκηση των δύο χωρών με την επωνυμία «Μέδουσα».

Τα συγκεκριμένα γυμνάσια που θα πραγματοποιηθούν σε περιοχές ανοιχτά της Κάσου, στην Κάρπαθο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Κρήτη φαίνεται ότι ενόχλησαν την Άγκυρα που εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία υποστηρίζει ότι η Κάσος είαι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπονται ασκήσεις! Σε μια προκλητική κίνηση, οι Τούρκοιαξιωματικοί αναφέρουν την Κάσο και με την τουρκική ονομασία που έχουν δώσει στο νησί -Τζομπάν- αφήνοντας υπαινιγμούς ότι μπορεί και να θεωρούν το νησί... γκρίζα ζώνη!

Το κεντρικό σκέλος των επιχειρήσεων που θα γίνουν στα αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει από την Τρίτη 6 μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Στο συγκεκριμένο παίγνιο οι Αιγύπτιοι στέλνουν μια καινούρια γαλλική φρεγάτα τύπου Fremm, δύο πυραυλακάτους, μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κομάντος οι οποίοι θα συνασκηθούν με Έλληνες ΟΥΚάδες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Στο παίγνιο «Μέδουσα» ο ελληνικός στόλος θα συμμετάσχει με το υποβρύχιο Παπανικολής, μια φρεγάτα, μία πυραυλάκατο και αριθμό μαχητικών αεροσκαφών που θα επιχειρούν από την Κρήτη όπου επίσης θα μετασταθμεύσουν και τα αιγυπτιακά -16.
Καλά θα κάνοι λοιπόν οι Τούρκοι να ηρεμήσουν, καθώς οι ελληνικές ΕΔ, είναι εδώ και μπορούν να απαντήσουν σε κάθε πρόκληση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ