Κόσμος

Η ανάληψη των καθηκόντων του N. Τραμπ περιλαμβάνει διαθρησκειακή προσευχή με ή χωρίς μουσουλμάνους εκπροσώπους ;

Η εναρκτήρια τελετή της ανάληψης των καθηκόντων του Ν.Τραμπ θα περιλαμβάνει μια διαθρησκευτική προσευχή στο εθνικό καθεδρικό ναό της Ουάσινγκτον.

Όμως οι  αμερικανικές αρχές και άλλοι φοβούνται ότι ειδικά αυτή η τελετή εμπεριέχει σοβαρό κίνδυνο για τρομοκρατικές πράξεις, λόγω της σκληρής ρητορικής του Τραμπ στους μουσουλμάνους.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι η στάση του εκλεγέντος Προέδρου στο θέμα αυτό.

Η είδηση  ανακοινώθηκε  από την προεδρική  επιτροπή, η οποία δεν έδωσε λεπτομέρειες για την τελετή ή τους συμμετέχοντες.

Μια παρόμοια εκδήλωση  έλαβε χώρα το 2013 στην ανάληψη καθηκόντων του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και περιελάμβανε την συμμετοχή περίπου 24 θρησκευτικών ηγετών , μεταξύ των οποίων τρεις μουσουλμάνοι,  εκπρόσωποι  του Ιουδαϊσμού, των  ευαγγελιστών ,  των προτεσταντών , των  Ορθοδόξων  και των Σιχ .

mayor-garcetti-main-e1479308110178

O Καρδινάλιος Donald Wuerl, της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και επίσκοπος της Ουάσιγκτον,  ο οποίος που έχει βοηθήσει στην σχεδίαση  της ειδικής τελετής στις  21 Ιανουαρίου  δήλωσε ότι «η οργάνωση είναι ακόμη στα αρχικά της στάδια».

Σύμφωνα με πληροφορίες «όλες οι θρησκείες θα εκπροσωπηθούν στην εν λόγω τελετή  και θα προσευχηθούν  για το καλό του αμερικανικού έθνους».

Ο καθεδρικός ναός, ανήκει στην επισκοπική εκκλησίας των ΗΠΑ, μια "φιλελεύθερη" προτεσταντική ομάδα, που  έχει φιλοξενήσει προεδρικές τελετές και προσευχές , συμπεριλαμβανομένης μιας τελετής τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο καθεδρικός ναός  επίσης συμμετέχει ενεργά στην διαθρησκειακή προβολή της παγκόσμιας θρησκείας, συμπεριλαμβανομένου ειδικού χώρου λατρείας για όλα τα δόγματα .

Πληροφορίες από το περιβάλλον του νέου προέδρου αναφέρουν ότι στην  τελετή ο νέος πρόεδρος Ν.Τραμπ θα υπογραμμίσει «τη δέσμευση του για  μια προεδρία για όλους τους Αμερικανούς πολίτες ανεξαρτήτου δόγματος».

Για την ιστορία ο Τραμπ κέρδισε το 81 τοις εκατό των ψήφων των  λευκών ευαγγελιστών ψηφοφόρων και το 52 τοις εκατό του των καθολικών ψηφοφόρων .

Οι αποκαλούμενοι συντηρητικοί χριστιανοί στις ΗΠΑ τον υποστηρίζουν θερμά λόγω της υπόσχεσης του να διορίσει συντηρητικούς δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μεταξύ των άλλων υποσχέσεων του.

Ο Τραμπ  προσέλκυσε επίσης μόνο το  24 τοις εκατό των Εβραίων, ενώ έχει καταδικάσει  ένα ευρύ φάσμα  μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών, καθώς επίσης υποσχέθηκε να απελάσει μεγάλους αριθμούς μεταναστών από την  χώρα.

645x344-trumps-presidential-inaugural-to-include-interfaith-prayer-service-1482389593860

Αυτές οι εντάσεις θα αποθαρρύνουν ενδεχομένως  ορισμένους θρησκευτικούς ηγέτες από τη συμμετοχή τους στην τελετή στον καθεδρικό ναό.

Όπως και να έχει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα πρέπει να ξεδιαλύνει την στάση του στους μουσουλμάνους και εκτιμάται ότι  θα αποκηρύξει τον ακραίο ισλαμισμό που τροφοδοτεί με μίσος  και βία ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ