Κοινωνία

Ζάκυνθος: Μητέρα δύο παιδιών πέθανε στο χειρουργείο μετά από επέμβαση ρουτίνας - Τρομακτικές διαστάσεις παίρνουν οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Θρήνο όχι μόνο στο νησί της Ζακύνθου αλλά και σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει ο θάνατος της 41χρονης Ελένης Αρβανιτάκη, η οποία έχασε τη ζωή της όταν προσεβλήθη από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη σε χειρουργείο ρουτίνας που έκανε.

Η ιατρική κοινότητα εξακολουθεί να είναι ανάστατη για το περιστατικό, ενώ ήδη ενημερώθηκε το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Αύριο, Δευτέρα αναμένεται εκτάκτως κλιμάκιο από την Αθήνα, στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Ρίου, για να διερευνηθούντα τα αίτια, δηλαδή να διαπιστωθεί να δηλαδή το πρόβλημα οφείλεται στα φάρμακα, στα αέρια του χειρουργείου ή σε άλλη αιτία.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, έκανε συνηθισμένο χειρουργείο προ ημερών στο τοπικό νοσοκομείο - για να βγάλει λάμα από το πόδι της - όμως προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Έχασε τη ζωή της μέρες μετά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, στο οποίο είχε μεταφερθεί εσπευσμένα, αφότου ξαφνικά το πόδι της πρήστηκε και ξεκίνησε η δυσλειτουργία συκωτιού και νεφρών.

Τα ερωτηματικά για τις συνθήκες υγεινής στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ζακύνθο είναι πολλά, με αποτέλεσμα να ανασταλούν τα χειρουργεία και να γίνει έλεγχος για ύπαρξη μικροβιακών λοιμώξεων στο χώρο του χειρουργείου, στα υλικά, τις γάζες κ.λ.π. που όμως βγήκε αρνητικός. Υπενθυμίζεται ότι έχουν αναφερθεί και άλλα περιστατικά λοιμώξεων από αίτια.

tempo24.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές