Κόσμος

Εμίρ Κουστουρίτσα : «Η νίκη του Τραμπ έσωσε τον κόσμο από έναν μεγάλο πόλεμο»

Η νίκη του Donald Trump στις εκλογές των ΗΠΑ επέτρεψε στον κόσμο να αποφύγει μία μαζική πολεμική σύγκρουση, η οποία θα ξεσπούσε αν είχε γίνει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον, δήλωσε ο διάσημος Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα.

«Αν η κυρία Κλίντον είχε εκλεγεί, θα πηγαίναμε σε μεγάλο πόλεμο, αλλά τώρα, με τον Trump, νομίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Κουστουρίτσα στους δημοσιογράφους στη Μόσχα την Τετάρτη, όπως αναφέρεται από το TASS.

Ο νικητής των δύο Χρυσών Φοινίκων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έφτασε στη ρωσική πρωτεύουσα για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, “On the Milky Road”.

Η ιστορία της ταινίας, με πρωταγωνίστρια την Μόνικα Μπελούτσι και τον ίδιο τον Κουστουρίτσα, εκτυλίσσεται στη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου του 1992-1995.

«Ο πόλεμος ποτέ δεν θα μας αφήσει. Πάντα θα υπάρχει πόλεμος στον κόσμο. Είναι μια τυπική κατάσταση για τους ανθρώπους. Είχαμε αυτόν τον πόλεμο. Όπως και ο πόλεμος στην Ουκρανία, δεν ήταν ένας ολοκληρωτικός πόλεμος. Αυτός ο πόλεμος επιβλήθηκε σε μας. Και νομίζω ότι αυτό είναι για το οποίο μας μιλά η ταινία», εξήγησε ο γεννημένος στη Βοσνία παραγωγός.

Ο Κουστουρίτσα είπε επίσης ότι η εμφάνισή του στο “On theMilky Road” ήταν η τελευταία του μπροστά από τις κάμερες ως ηθοποιός.

redskywarning.blogspot.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...