Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βίντεο ντοκουμέντο από τα Ίμια: Κλιμακώνει ραγδαία η Άγκυρα - Σε ετοιμότητα οι δυνάμεις Καταδρομών - Καρέ καρέ η ελληνοτουρκική ναυμαχία!


Tου Ανδρέα Μουντζουρούλια

Κλιμακώνει ραγδαία η Αγκυρα καθώς έχει θέσει σε συναγερμό όλον τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ο οποίος μεταδίδει εικόνες και βίντεο από τα Ίμια μεταφέροντας πολεμικό κλίμα. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν πολύ κοντά Τούρκοι δημοσιογράφοι που τραβούσαν διαρκώς φωτογραφίες. Η ελληνική και τουρκική Ακτοφυλακή ήρθαν "πρόσωπο με πρόσωπο" σε απόσταση 50 εκατοστών, όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δέκα Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια. Μαζί τους κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να «δέσουν» τις βάρκες τους.

Λίγο αργότερα, ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Λέρο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και απομακρύνθηκε.

Αμέσως, ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ Ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού και απομάκρυναν τους Έλληνες ψαράδες.

Tαυτόχρονα, 12 τουρκικά μαχητικά πραγματοποίησαν 12 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά μαχητικά, 10 από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμούς και δύο μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Οι Ε.Δ μας έχουν τεθεί σε πλήρη συναγερμό εδώ και ημέρες.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Αντιστράτηγος Ηλιόπουλος επιθεώρησε την Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ στην Κω!

Ο ΓΕΠΣ επιθεώρησε τις Μονάδες Καταδρομών και ζήτησε να μάθει την διαθεσιμότητα των Ταχύπλοων Σκαφών των Κομάντο ενώ ζήτησε από τις Αντιαεροπορικές Μονάδες του νησιού να είναι σε ετοιμότητα.

Να αναφέρουμε τέλος, ότι την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016, ενεργοποιήθηκαν τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων της 79 ΑΔΤΕ, στην Περιοχή Ευθύνης του Σχηματισμού.

 

imia6-1imia11imia10imia9imia8imia7imia6imia5imia4imia3imia2

 

http://player.sozcu.com.tr?pid=1&guid=ks78zGbPi6yA&autoplay=false&mouseover=false

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ