Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με τα όπλα στα χέρια οι Κούρδοι της Τουρκίας: "Καρδιολογικό επεισόδιο" υπέστη ο φυλακισμένος ηγέτης του HDP Σελαχαντίν Ντεμιρτάς - Τον σκοτώνει ο Ρ.Τ.Ερντογάν!

Kαρδιολογικό επεισόδιο υπέστη ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος. To συμβάν- τυχαίο;- σημειώθηκε την ημέρα της αιματηρής διπλής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη με τουλάχιστον 44 νεκρούς. Oι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι δεν του χορηγούν φάρμακα ούτε του επιτρέπουν να τον δουν γιατροί! Πρόκειται για μια καθαρή προσπάθεια δολοφονίας του από το καθεστώς Ερντογάν!

Σύμφωνα με το κουρδικό κόμμα ο Ντεμιρτάς είχε σπασμούς. Το HDP θα κάνει αίτηση στον τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο για την εξέταση του Ντεμιρτάς σε ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο και από μη προκατειλημμένους γιατρούς.

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κούρδοι της Τουρκίας ''βράζουν'' και είναι έτοιμοι για όλα. Αν η κατάσταση του Ντεμιρτάς χειροτερέψει, τότε η Τουρκία θα μπει σε ένα νέο φαύλο κύκλο εξελίξεων.

Tην Κυριακή το HDP καταδίκασε την βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, που σκότωσε τουλάχιστον 38 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν αστυνομικοί.

"Μετά τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, πολλές οικογένειες ναυάγησαν με θλίψη. Εμείς καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις. Αισθανόμαστε μια μεγάλη θλίψη και μοιραζόμαστε τον πόνο.''

Ο Ντεμιρτάς συνελήφθη στις αρχές Νοεμβρίου μαζί με τη συμπρόεδρο του HDP Φιγκέν Γιουξεκντάγ και ακόμη 13 βουλευτές .

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένως κατηγορήσει το HDP για συνεργασία με το PKK. Το HDP είναι το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο τουρκικό κοινοβούλιο, με 81 έδρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές