Αρχείο

Η μεγαλύτερη στρατιωτική ανάπτυξη από τον Ψυχρό Πόλεμο: Οι ΗΠΑ έστειλαν 1.600 ΤΟΜΑ και άρματα μάχης Abrams Μ1Α2 στην Ευρώπη - Και η Σουηδία ετοιμάζεται για πόλεμο - Έκτακτο πολεμικό συμβούλιο στο Κίεβο - Εικόνες και βίντεο


Δραματικές και ραγδαίες εξελίξεις έχουμε τις τελευταίες ώρες καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον της Νέας Ρωσίας. Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκάλεσε ο Π.Ποροσένκο ενώ σύσκεψη έχει και το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας με τις δυνάμεις του Κιέβου να επιτίθενται εναντίον του Debaltsevo. Οι μάχες είναι απίστευτα σκληρές στις περιοχές Yenakiieve, Yakovlevka, Makiivka, Marinka, Svitlodarsk. Οι νεκροί Ουκρανοί έφτασαν τους 10 και οι τραυματίες τους 32.

Άσχημες εξελίξεις έχουμε σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, ένα μέρος της οποίας  έχει «καταληφθεί» σιωπηλά από την ισχυρή στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ ενώ και η Σουηδία προετοιμάζεται εντατικά για πόλεμο με την Ρωσία. Ενισχύει σημαντικά με δυνάμεις και αντιπλοϊκούς πυραύλους το στρατηγικής σημασίας νησί Gotland στη Βαλτική.

Η απόφαση των Αμερικανών  αποστείλουν εσπευσμένα σε Ολλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βαλτική μονάδες πυροβολικού, 1600 ΤΟΜΑ και άρματα μάχης M1 Abrams Α2  έχει ανεβάσει αυτήν την «παρουσία» σε επίπεδα ρεκόρ εν μέσω φόβων ενός νέου  ψυχρού πολέμου.

Δείτε τις πρωτοφανείς εικόνες

Ο χάρτης των συγκρούσεων στην Α.Ουκρανία

Η αύξηση των εντάσεων στην Ευρώπη (την βλέπει μόνο το ΝΑΤΟ !!) ώθησε τις ΗΠΑ να στείλουν μια τεράστια "ποικιλία" στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια να "αποτρέψουν "  υποτίθεται την Ρωσία, αλλά στην ουσία υποδουλώνουν  ημέρα με την ημέρα την ΕΕ , διασκορπίζοντας τα όνειρα των Γερμανών για ευρωπαϊκό στρατό και κυριαρχία .

Τα αμερικανικά  άρματα μάχης  θα μετασταθμεύουν σε ένα στρατιωτικό συγκρότημα στο νοτιοανατολικό χωριό Eygelshoven, το οποίο κατασκευάστηκε το 1985 για να επιτρέψει σε στρατεύματα των ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν ασκήσεις στην περίπτωση μιας πιθανής σοβιετικής εισβολής.

Υπάρχουν σχέδια σύμφωνα με ειδικούς για να ανοίξουν περισσότερες τοποθεσίες για την μεταστάθμευση και άλλων αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία, το Βέλγιο και την Γερμανία, συνολικού κόστους  3.4 δισ δολάρια.

Το πλάνο του ΝΑΤΟ αφορά εγκεκριμένο σχέδιο για την ενίσχυση  της στρατιωτικής  παρουσίας  στην Ευρώπη. Μέχρι σήμερα νατοϊκές δυνάμεις μετασταθμεύουν λόγω ανύπαρκτων φόβων «ρωσικής επιθετικότητας» σε μεγάλους αριθμούς πλέον στις χώρες της Βαλτικής.

Ο Ολλανδός στρατηγός  Tom Middendorp, είπε για το θέμα αυτό: «Όταν επισκέπτεται κάποιος τις χώρες της Βαλτικής, διαπιστώνει μια ένταση όπως έζησα εγώ για τον εαυτό μου. Υπάρχει μία μόνιμη πλέον εκεί κοντά στα ρωσικά σύνορα,... τεταμένη ατμόσφαιρα».

Και πρόσθεσε: «Αλλά οι ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες δεν είναι μόνο μια ανησυχία για τους ανατολικούς συμμάχους μας,  είναι και μια ανησυχία για όλους μας».

Η απόφαση για την αποστολή αμερικανικών αρμάτων μάχης στην Ευρώπη έρχεται μετά την δήλωση του Πολωνού υπουργού άμυνας  Antoni Macierewicz, για την αποστολή 4.000 αμερικανικών δυνάμεων στην πόλη της Zagan στο νέο έτος, δίπλα στα  ρωσικά σύνορα.

Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία έλαβε 600 εμπορευματοκιβώτια με  πυρομαχικά από τις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη αποστολή σε πυρομαχικά εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια.

Οι εντάσεις μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας έχουν αυξηθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες, αν και οι δύο κυβερνήσεις προσπαθούν μέσω συνομιλιών να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

Την ίδια στιγμή οι σουηδικές αρχές έχουν αποστέλλουν  στην έκκληση προς τις τοπικές αρχές τους  να εντείνουν τις προετοιμασίες για πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ.

Αυτήν την  έκκληση έκανε και η κυβέρνηση της Σουηδίας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές σε όλη τη χώρα, επιταχύνοντας τα προπαρασκευαστικά  σχέδια για έναν πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία.

«Οι τοπικές αρχές έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την ενημέρωση σε περίπτωση επίταξης οχημάτων και μέσων» , είπε ο Svante Werger, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην Σουηδία.

Η  ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και οι  συγκρούσεις στα ανατολικά της Ουκρανίας, ενοχλεί την  Σουηδία και τους γείτονες της, και ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Peter Hultqvist, δήλωσε ότι η κατάσταση στα «δεξιά της χώρας»  επιδεινώνεται περαιτέρω.

«Ο σχεδιασμός και η απειλή πολέμου στην πράξη, δεν είχαν σε μεγάλο βαθμό υιοθετηθεί από το 2000»,  δήλωσε ο Werger. «Τώρα όμως όλα είναι διαφορετικά και τα πράγματα έγιναν  πιο αυστηρά».

Από και έως που οι νατοϊκοί  διαβλέπουν ρωσική δραστηριότητα και κυρίως απειλές είναι κάτι που θα το αναφέρει η ιστορία, μετά από αυτό που ετοιμάζουν να γίνει στην Ευρώπη .

Ο μονοπωλιακός κόσμος και η αμερικανική πρωτοκαθεδρία έχουν πεθάνει προ πολλού διότι αναδύθηκαν δύο νέες υπερδυνάμεις ισχυρότερες ..η Ρωσία και η Κίνα.

Αυτό πρέπει να κατανοήσουν οι δυτικοί και να έρθουν σε συνεννόηση...αλλιώς.......

https://www.youtube.com/watch?v=h9OTvXbXPak

https://youtu.be/t1oXoHUqlNg

 

https://youtu.be/KXyx7OToQq0?t=110
https://twitter.com/Defence_blog/status/804660060077125634

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ