Κοινωνία

ΣΟΚ: Δρομολογείται η πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής στην Ελλάδα - Τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους

Καμία ελπίδα ανάπτυξης δεν έχει η χώρα καθώς τον φάκελο πώλησης της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα άνοιξε η Εθνική Τράπεζα. 

Σύμφωνα με το euro2day.gr, η Εθνική Τράπεζα δεσμεύεται να πωλήσει τουλάχιστον το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέσα στους επόμενους μήνες και με βάση το επικαιροποιημένο πλάνο αναδιάρθρωσης.

Η διοίκηση της Τράπεζας, άνοιξε την διαδικασία πώλησης, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 207, με την πρόσληψη των Goldman Sachs και Morgan Stanley ως συμβούλων πώλησης.

Οι σύμβουλοι έχουν πιάσει δουλειά ήδη από τον Οκτώβριο και ως εκ τούτου είναι πιθανόν οι μη δεσμευτικές προσφορές να υποβληθούν ως τα τέλη του μήνα ή το αργότερο εντός του Ιανουαρίου.

Επιπρόσθετα, θεωρείται βέβαιο ότι η Εθνική θα «προικίσει» την απόπειρα πώλησης της μεγαλύτερης θυγατρικής της με πολυετή σύμβαση τραπεζοασφαλιστικών εργασιών, που θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θέλγητρα στο εγχείρημα προσέλκυσης ισχυρού ενδιαφέροντος από ξένους ασφαλιστικούς ομίλους.

Η διατήρησε στο τέλος του 2015 την ηγετική της θέση στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, με μερίδιο 16,6% επί των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένων και των επενδυτικών προϊόντων).

Το δίκτυο πωλήσεως της Εθνικής Ασφαλιστικής, εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και αριθμεί 150 γραφεία πωλήσεων με 2.180 ασφαλιστικούς συμβούλους και 1.443 συνεργαζόμενα πρακτορεία (σ.σ. στοιχεία τέλους 2015).

Το παραγωγικό δίκτυο υποστηρίζεται από 13 καταστήματα σε μεγάλες πόλεις της χώρας ενώ τα προϊόντα της διατίθενται και μέσω του δικτύου καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ -2,73% όπως επίσης και μέσω απευθείας πωλήσεων.

Πέραν της παρουσίας στην Ελλάδα, η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει θυγατρικές σε Κύπρο και Ρουμανία. Το μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής στο τέλος του 2015 ανερχόταν σε 490 εκατ. ευρώ διαιρούμενο σε 196.017.480 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,5 ευρώ έκαστη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...