Κόσμος

Δανοί τζιχαντιστές παίρνουν ακόμα κοινωνικά επιδόματα: Οι αρχές τους καλούν να τα επιστρέψουν!

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι οι οποίοι είναι γνωστοί από τις αρχές έχουν εγκαταλείψει τη Δανία, για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους - Οι δήμοι και οι ιδιωτικοί φορείς απαίτησαν την επιστροφή των χρημάτων, από 29 τζιχαντιστές - Οι άλλοι επτά έχουν προφανώς σκοτωθεί

imagehandler

Η Δανία ανακάλυψε ότι δεκάδες πολίτες της που πολεμούν υπό τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να λαμβάνουν κρατικές παροχές σε χρήμα. Και εκτός αυτού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση περιμένει με κάποιον τρόπο, οι τζιχαντιστές να επιστρέψουν εν λόγω κεφάλαια!

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι οι οποίοι είναι γνωστοί από τις αρχές ότι έχουν εγκαταλείψει τη Δανία, για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, συνέχισαν να λαμβάνουν χρήματα κοινωνικής πρόνοιας, σύμφωνα με την εφημερίδα Ekstra Bladet.

Τριάντα τέσσερις τζιχαντιστές έχουν λάβει παροχές σε χρήμα από τις δημοτικές αρχές, καθώς και δύο άλλοι από ιδιωτική ασφάλεια, αλλά σε μεγάλο βαθμό επιδοτούμενη από το κράτος. Η εφημερίδα έχει λάβει τα στοιχεία από το Υπουργείο Απασχόλησης της Δανίας μέσω μιας αίτησης για παροχή πληροφοριών.

Οι δήμοι και οι ιδιωτικοί φορείς απαίτησαν την επιστροφή των χρημάτων, από 29 τζιχαντιστές. Οι άλλοι επτά έχουν προφανώς σκοτωθεί. Παραμένει ασαφές, πώς ακριβώς οι οργανισμοί αναμένουν να πάρουν τα χρήματα από τζιχαντιστές πίσω, οι οποίοι συνολικά έχουν λάβει ένα βαρύ ποσό των 672.000 κορώνες (περίπου 77.000 ευρώ).

Τα μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης του Κοινοβουλίου της Δανίας από δύο αντίθετες πλευρές του πολιτικού φάσματος της Δανίας έδειξαν μια αξιοσημείωτη ομοφωνία για το θέμα αυτό.

Ο Υπουργός Απασχόλησης της Δανίας Troels Lund Poulsen, υποσχέθηκε να «αναλάβει δράση».

«Είναι εντελώς απαράδεκτο και ντροπή. Θα πρέπει να σταματήσει», είπε στην Ekstra Bladet. «Αν ταξίδευσαν στη Συρία να συμμετάσχουν στον πόλεμο, για να γίνει μαχητές ISIS, τότε προφανώς δεν έχουν κανένα δικαίωμα για παροχές από την κυβέρνηση».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δανοί τζιχαντιστές, έρχονται στο προσκήνιο, επειδή λαμβάνουν επιδόματα πρόνοιας. Το 2014, το ΡΕΤ (Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών Δανίας) αποκάλυψε πληροφορίες για 28 τζιχαντιστές, που λαμβάνουν παροχές, ενώ μάχονται στη Συρία. Παρέμεινε ασαφές, αν η πολιτεία κατάφερε να πάρει τις πληρωμές πίσω από τους τζιχαντιστές και το κατά πόσον ο ΝΕΟΣ αριθμός των 36 τζιχαντιστών περιλαμβάνει τα στοιχεία του 2014.

Τουλάχιστον 135 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Δανία να ενταχθούν Ισλαμικό Κράτος και να συμμετάσχουν στους πολέμους στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του PET. H Δανία πιστεύεται ότι είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα, μετά το Βέλγιο που παρέχει τις περισσότερους μαχητές στο ISIS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...