Κόσμος

Δήμαρχος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία θα μετονομάσει δρόμο της πόλης του σε οδό Brexit

Μία πόλη της Γαλλίας θα μετονομάσει έναν από τους δρόμους της σε «οδό Brexit», μετά από απόφαση του δημάρχου της, που ανήκει στο Εθνικό Μέτωπο.

Ο Ζιλιέν Σάντσεζ ανακοίνωσε την απόφασή του, αναφέροντας ότι γίνεται για να «τιμηθεί ο κυρίαρχος βρετανικός λαός», που αποφάσισε στο δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Δεν συμφωνούν όλοι όμως. Οι επικριτές του μάλιστα επισημαίνουν ότι πρόκειται για δρόμο στην άσχημη βιομηχανική ζώνη της πόλης Beaucaire, και ότι «δεν καταλήγει πουθενά», γιατί είναι κυκλική οδός.

Αν και πολλοί Γάλλοι αντέδρασαν με αναρτήσεις τους στα social media, ο 33χρονος δήμαρχος επέμεινε ότι τον στηρίζουν πολλοί Βρετανοί, που εκφράστηκαν με τον ίδιο τρόπο. «Νομίζω ότι πολλοί κάτοικοι της πόλης θεωρούν δικαιολογημένο το να εξισορροπηθούν τα πράγματα. Πολλοί δρόμοι έχουν τα ονόματα των ''πατέρων'' της Ευρώπης.

Σήμερα η Ευρώπη πνίγει τους ανθρώπους. Οι ντόπιοι χαίρονται για τους Ευρωπαίους που ανακτούν την κυριαρχία τους και ίσως θα ήθελαν να το κάνουν και οι ίδιοι», δήλωσε ο δήμαρχος, σύμφωνα με την Telegraph.

Η Μαρίν Λεπέν, αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, έχει υποσχεθεί να κάνει δημοψήφισμα στη Γαλλία, για το μέλλον της χώρας στην Ε.Ε., αν εκλεγεί πρόεδρος την άνοιξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ