Κοινωνία

Γκανέζος με Ελβετικό διαβατήριο ο δράστης της επίθεσης στο ισλαμικό κέντρο της Ζυρίχης

Στην ταυτοποίηση του δράστη που σκόρπισε τον τρόμο στο ισλαμικό κέντρο της Ζυρίχης, τραυματίζοντας τρία άτομα με πιστόλι, προχώρησε η ελβετική αστυνομία, η οποία εντόπισε το πτώμα του σε δρόμο παρακείμενο του κτιρίου, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Πρόκειται για Γκανέζο με ελβετικό διαβατήριο, ο οποίος, όπως τονίστηκε ιδιαιτέρως από τον Ελβετό εισαγγελέα, δεν σχετίζεται με το ισλαμικό κράτος. Όπως ανακοινώθηκε, ήταν 24 ετών και οι λόγοι που άνοιξε πυρ εναντίον των ανθρώπων που βρίσκονταν στην είσοδο του ισλαμικού κέντρου της Ζυρίχης, παραμένουν άγνωστοι.

Όσον αφορά την κατάσταση των τριών τραυματιών, σύμφωνα με ενημέρωση από τον αρμόδιο τομέα Υγείας, παρουσίασαν βελτίωση και επικρατεί αισιοδοξία ότι θα διαφύγουν οριστικά τον κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ο δράστης είχε απασχολήσει τις ελβετικές αρχές πριν από 7 χρόνια, όταν είχε κατηγορηθεί για κλοπή ποδηλάτου, ενώ είχε παραιτηθεί από τη δουλειά του, σε εμπορικό κατάστημα. Ο Γκανέζος διέθετε άδεια οπλοφορίας και το όπλο που χρησιμοποίησε δεν ήταν παράνομο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...